Luni, 2667 de şcoli sunt închise în toată ţara
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
elevi
elevi

Instituirea codului portocaliu de ninsori și viscol creează probleme în județele Buzău și Vrancea, care sunt și cele mai afectate din cauza condițiilor meteo. Inspectoratele Şcolare au luat decizia de a închide luni toate şcolile din cauza vremii nefavorabile. Decizia de a suspenda cursurile s-a luat şi în judeţele Olt, Ialomiţa şi Botoşani. Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea, a anunţat că 2667 de şcoli din 14 judeţe vor fi luni închise, ceea ce reprezintă sub  cinci la sută din totalul unităților de învățământ.

Zeci de drumuri naţionale şi judeţene au fost blocate de troienele de zăpadă. Mii de oameni sunt izolaţi din cauza zăpezii care continuă să se depună. Pentru a evita orice tip de incidente, Inspectoratul Judeţean Vrancea a hotărât, duminică, să închidă toate şcolile din judeţ.

Şi în judeţul Buzău vor fi închise toate unităţile de învăţământ, cu excepţia grădiniţelor şi şcolilor generale din oraşele Buzău şi Râmnicu Sărat.

"Am decis să închidem şcolile la solicitarea părinţilor, prin directori, deoarece sunt copii care fac naveta şi merg pe jos 2-3 kilometri, asta nu numai în judeţ, ci şi în Focşani. În funcţie de cum evoluează vremea vom decide ce vom face mai departe", a declarat Iordache Bostan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea.

Inspectoratul Judeţean Şcolar Olt a luat decizia de a închide luni toate şcolile din judeţ, existând posibilitatea ca măsura să fie prelungită, dacă situaţia o va impune. În total, 174 de unităţi de învăţământ vor fi închise în Olt, inclusiv în Slatina.

În Ialomiţa vor fi închise 17 unităţi de învăţământ

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Ialomiţa, decizia închiderii a 17 unităţi de învăţământ a fost luată pentru ziua de luni, iar suspendarea cursurilor s-ar putea prelungi în cazul în care se menţin condiţiile meteorologice nefavorabile.

Şi în judeţul Botoşani şcolile vor fi închise în prima zi a săptămânii, excepţie făcând oraşele Botoşani, Săveni şi Dorohoi, unde încă se mai poate circula.

În judeţul Iaşi, toate şcolile din sate vor fi închise luni şi marţi, circa 200 de unităţi de învăţământ. În cele din mediul urban, conducerea fiecărei şcoli va decide dacă se impune suspendarea cursurilor sau nu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel