„Lumea 9”, expoziția de pictură la Artoteca BMB
Data publicării:
Autor: Claudia Calotă
WhatsApp
Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti anunţă vernisajul expoziției de pictură „Lumea 9”, al artistei Dalina Bădescu, marți, 10 octombrie 2023, ora 18:30, la Artoteca BMB, șos. Mihai Bravu, 4.

Dalina Bădescu este absolventă a Universității București, specializare Istoria Artei și doctorand în arhitectură. Este membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din România și are în palmares numeroase expoziții personale și colective atât în țară, cât și în Japonia, SUA, India, Coreea de sud și Republica Moldova.

„Pictura nu mai spune povești de multă vreme, deoarece își ocupă tot timpul cu spaimele, cu coșmarurile, cu frustrările și cu uto/distopiile istoriei mici care, în mod paradoxal, reușesc să nu mai transmita nimic. Eu, Dalina Bădescu, va propun sa redescoperim lumea pierdută a personajelor, a compozițiilor cu multe evenimente și a narației ca miză plastică.” – Dalina Bădescu

În deschiderea evenimentului vor vorbi despre artistă și creațiile sale curatorul expoziției, doamna Carmen Olteanu, pictor și doctor în arte plastice și decorative și invitatul special, domnul Pavel Șușară, scriitor și critic de artă.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 10 octombrie – 2 noiembrie 2023, de luni până vineri, conform programului Artotecii BMB.

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel