România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 29 oct, 14:51
Lukașenko, lovitură dură pentru protestatari. Remaniază conducerea aparatului de securitate. Cine a primit funcții înalte
Preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko, a numit în funcţii trei responsabili în domeniul securităţii cunoscuți pentru duritate.   

Ivan Kurbakov, cel care a condus represiunea împotriva protestatarilor ca şef al poliţiei din Minsk, a fost numit de către  Alexandr Lukaşenko ministru de interne în locul lui Iuri Karaev, transmite Agerpres, citând Reuters.

Fostul ministru este unul din noii asistenţi ai şefului statului şi "inspectori" desemnaţi responsabili pentru trei regiuni ale ţării - Minsk, Brest şi Grodno. Ceilalţi doi sunt fostul viceministru de interne Alexandr Barsukov şi Valeri Vakulcik, care a condus timp de opt ani serviciul naţional de securitate.

Regiunile Brest şi Grodno se află în vestul ţării, în apropiere de graniţele cu state membre ale NATO. Lukaşenko a susţinut de mai multe ori că Alianţa Nord-Atlantică şi Occidentul alimentează revolta din Belarus, iar în septembrie a organizat exerciţii militare împreună cu Rusia.

 

Planul lui LukașenkoAdresându-li-se oficialilor nou numiţi, preşedintele a arătat că ei vor merge în regiuni importante ale ţării, "în legătură cu evenimentele care s-au produs şi care încă nu s-au încheiat - încă nu ştim la ce vor duce".

"De ce voi? Sunteţi militari, cunoaşteţi multe lucruri, nu mai e nevoie să fiţi pregătiţi şi instruiţi", le-a spus el.

Forţele de securitate belaruse au arestat pe parcursul protestelor peste 16.000 de oameni. Anchetatori ai ONU au raportat mai multe cazuri de bătăi grave şi tortură. Fostul ministru Karaev a respins acuzaţiile şi a susţinut că poliţia din Belarus este printre cele mai umane forţe de ordine din lume.

Protestele continuă însă în Belarus, în special în universităţi, iar la fiecare sfârşit de săptămână ies în stradă zeci de mii de manifestanţi care doresc căderea regimului instaurat acum 26 de ani. Săptămâna trecută a fost anunțată și grevă națională.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro