Mitraliera lui Lukașenko, reală sau de JUCĂRIE? Generalul Grumaz: "Cu ASTA se va încheia". Comparație cu Ceaușescu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Generalul Alexandru Grumaz a comentat comportamentul lui Lukașenko și faptul că a coborât din elicopter cu o mitralieră în mână. Ce se va întâmpla după acest gest?

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a fost văzut purtând vestă antiglonţ şi o mitralieră în mână, pe teritoriul reşedinţei sale oficiale, Palatul Independenţei, nu departe de manifestaţiile opoziţiei.

Generalul Alexandru Grumaz a fost întrebat dacă mitraliera pe care o avea Lukașenko în mână este sau nu de jucărie și dacă poate fi considerat un mesaj teribil pentru planetă. 

"Nu, hai să fim serioși. Păi ar fi trebuit să aibă o găletușă în mâna cealaltă! Deci e armă adevărată, care  e problema?", a declarat Generalul Alexandru Grumaz, în direct la B1 TV. 

Ce a vrut să arate Lukașenko prin acest gest?

"Nu mai are încredere în Forțele Armate, nu mai are încredere în Serviciul de Securitate, arată că luptă până în ultimul moment și nu va avea soarta lui Ceaușescu. Va face înțelegere cu Putin și cu asta se va încheia. Probabil că la ora actuală, înțelegerea dintre Putin și Uniunea Europeană e foarte clară! Îl mai lasă pe Lukașenko o lună, două, după care se fac alegeri parlamentare și alegeri prezidențiale și va veni un Guvern tip Dodon, exact ca ăla din Moldova", a completat generalul. 

Imaginea cu Lukașenko, comparabilă cu drumul lui Ceaușescu spre Târgoviște?

"Nu, nu are nicio legătură. Sunt alte condiții. Ceea ce se întâmplă acum în Belarus nu este o Revoluție, ci o revoltă colectivă accentuată de Putin pentru a schimba Guvernul. Totul pleacă de la un lucru foarte simplu. S-a schimbat geopolitica! Americanii au adus în Polonia încă 1000 de militari, iar rușii trebuie să păstreze Belarusul. Belarus este un tampon critic pentru Rusia și atunci e mai bine să ai un Guvern tip Dodon la Minsk și două-trei baze militare în Belarus, care e graniță cu țările baltice și cu Polonia", a mai spus el. 

Vezi AICI video cu Lukașenko

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel