Lukașenko: Belarus poate „provoca pagube inacceptabile” pe măsură ce trupe speciale sunt dislocate la granița cu Ucraina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Aleksandr Lukaşenko
Aleksandr Lukaşenko
Belarus va desfășura trupe pentru operațiuni speciale în trei zone din apropierea graniței sale de sud cu Ucraina, ca răspuns la o „amenințare crescândă” a SUA și a aliaților săi, au spus forțele armate, după cum președintele belarus, Alexander Lukașenko, a declarat că Moscova a fost de acord să ajute Minsk în producerea de rachete.

Șeful Statului Major din Belarus, Viktor Gulevich, a declarat:

„Statele Unite și aliații săi continuă să-și consolideze prezența militară la granițele de stat ale Belarusului. Puterea acestei forțe a devenit mai mult decât dublă în ultimele șase luni.”, potrivit The Guardian.

El a spus că creșterea prezenței militare a aliaților occidentali „mărturisește o amenințare tot mai mare la adresa Republicii Belarus”, adăugând că Belarus desfășoară, de asemenea, unități de apărare aeriană, artilerie și rachete pentru exerciții în vest.

Anunțul vine după ce Lukașenko a declarat astăzi că Moscova a fost de acord să ajute Minskul să producă rachete pentru a-și consolida capacitățile militare.

Vorbind la o întâlnire a oficialilor din apărare, Lukașenko a fost citat de agenția de presă de stat Belta spunând că evenimentele din Ucraina au demonstrat importanța de a avea trupe cu arme și provizii moderne, foarte eficiente.

VEZI ȘI: Beralus, decizie bombă. Se întâmplă la graniţa de sud cu Ucraina

Lukașenko a spus că a câștigat sprijinul președintelui rus, Vladimir Putin, pentru ca oamenii implicați în producția de rachete în Rusia să arunce o privire asupra evoluțiilor Belarusului în acest domeniu.

El a spus că armata belarusă este pregătită pentru luptă și va putea „să provoace daune inacceptabile inamicului” în caz de agresiune externă, adăugând:

„Suntem realiști, înțelegem că nu vom putea învinge NATO. Totuși, avem toate armele pentru a face pagube, în special teritoriilor din care vom fi atacați.”

Președintele belarus a spus că „nu face aluzie la nimic, dar vreau ca toată lumea să înțeleagă gama de arme pe care le avem”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel