Lukaku, decisiv în Inter Milano - FC Porto. ”Are 103 kg de purtat pe umeri”
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Lukaku are un 'nou copil'. Valorează 220.000 de euro - foto / Foto: Agerpres
Lukaku are un 'nou copil'. Valorează 220.000 de euro - foto / Foto: Agerpres
Inter Milano a învins-o pe FC Porto cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri seara, pe San Siro, într-un meci din prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal. 

Unicul gol al partidei a fost reuşit de atacantul belgian Romelu Lukaku (86), care a intrat pe teren în minutul 56.

”De ce Lukaku e pe bancă? Romelu are 103 kg de purtat pe umeri, trebuie să fie în formă fizică. Nu este încă 100% în formă, el revine la cea mai bună formă.

Ne așteptăm ca Romelu să facă lucruri grozave în a doua parte a sezonului”, a declarat Giuseppe Marotta, chiar înaintea meciului de la Milano, potrivit lui Fabrizio Romano.

Inter, care pierduse un singur meci din precedentele 13 susţinute în toate competiţiile, a pus capăt unei serii de 22 de partide consecutive fără înfrângere a lui FC Porto, serie care a început în octombrie.

Nerazzurri şi-au creat primele ocazii de gol, dar Lautaro Martinez (13) a ratat de puţin ţinta, iar Diogo Costa a respins şutul expediat de Hakan Calhanoglu (18).

Prima oportunitate a dragonilor a venit în min. 27, când Grujic a reluat peste poartă din poziţie bună. Oaspeţii au fost aproape de a deschide scorul în min. 37, când Onana a respins şutul lui Grujic, dar Galeno a reluat imprecis cu capul din apropiere. Prima repriză s-a încheiat cu o nouă ocazie a milanezilor, prin Bastoni, a cărui lovitură de cap a fost respinsă de Diogo Costa (45+3).

FC Porto a fost echipa mai periculoasă după pauză, dar Taremi nu a reuşit să-l învingă pe Onana (55), care a avut două intervenţii magistrale în min. 57, respingând mingile trimise de Zaidu şi apoi Taremi. Inter a echilibrat disputa şi şutul lui Barella a trecut razant pe lângă poartă (69).

Balanţa a înclinat în favoarea gazdelor după ce Porto a rămas în zece oameni (78), când Otavio a primit al doilea cartonaş galben. Inter a profitat şi a marcat golul victoriei prin Lukaku în min. 86, după ce belgianul reluase iniţial în bară la centrarea lui Barella.

Meciul de la Milano a făcut din fundaşul portughez de origine braziliană Pepe (FC Porto) al treilea cel mai vârstnic jucător de câmp care a evoluat în Champions League, la vârsta de 39 de ani şi 361 de zile, după mijlocaşul galez Ryan Giggs în 2013-14 (40 ani, 123 zile) şi fundaşul italian Alessandro Costacurta în 2005-06 (40 ani, 2 zile).

Manşa secundă se va juca pe 14 martie, la Porto. La Milano, în faţa a 75.374 de spectatori, au evoluat echipele:

Inter Milano: Onana - Acerbi, Skriniar (Dumfries, 81), Bastoni - Darmian, Barella, Calhanoglu, Mhitarian (Brozovic, 72), Dimarco (Gosens, 58) - Lautaro Martinez (căpitan), Dzeko (R. Lukaku, 58). Antrenor: Simone Inzaghi. FC Porto: Diogo Costa - Joao Mario (Goncalo Borges, 90+2), Pepe (căpitan), I. Marcano, Sanusi - Pepe, Uribe, Grujic, Otavio, Galeno (Evanilson, 51), Taremi (Wendell, 83). Antrenor: Sergio Conceicao. Arbitru: Srdjan Jovanovic (Serbia), scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel