
La principalele baze ale Lufthansa din Frankfurt şi Munchen, au fost anulate aproximativ 800 de curse aeriene, fiind afectaţi 130.000 de pasageri, a anunţat compania, dând asigurări că încearcă să minimalizeze impactul mişcării de protest. Peste 5.000 de piloţi ai Lufthansa au declanşat o grevă de 24 de ore, după ce sindicatul Vereinigung Cockpit (VC), a anunţat că cea mai recentă rundă de negocieri privind salariile a eşuat, informează Agerpres.
Mişcările de protest şi lipsa personalului au forţat deja câteva companii aeriene, inclusiv Lufthansa, să anuleze mii de zboruri în această vară, provocând haos în aeroporturi şi frustrare în rândul oamenilor dornici să călătorească din nou după pandemie. Sindicatul VC cere o creştere a salariilor de 5,5% anul acesta şi ulterior o compensare automată în funcţie de inflaţie, precum şi condiţii mai bune pentru piloţii care îşi încep acum activitatea. Solicitările VC vor majora costurile cu angajaţii cu 40% (sau aproximativ 900 milioane de euro), în următorii doi ani, a avertizat Lufthansa, cea mai mare companie aeriană europeană.
Compania aeriană germană a oferit în total cu 900 de euro mai mult la salariul de bază, în două tranşe, într-o perioadă de 18 luni, ceea ce ar avea ca rezultat creşterea salariilor cu 18 pentru cei proaspăt angajaţi şi cu 5% pentru cei cu funcţii importante. Luna trecută, Lufthansa şi sindicatul Verdi au ajuns la un acord de majorare a salariilor pentru cei aproximativ 20.000 de angajaţi de la sol, în ideea de a evita noi greve care să conducă la anularea zborurilor. Acordul prevede că salariul angajaţilor de la sol va creşte cu cel puţin 325 de euro pe lună, urmând ca o majorare suplimentară de 2,5% să fie implementată în trei etape până la finele anului următor. Personalul care se ocupă de procedurile de check-in va beneficia de o majorare salarială cuprinsă între 13,6% şi 18,4%, ceea ce va ajuta personalul companiei aeriene să facă faţă creşterii facturilor la energie.
Anularea zborului este un eveniment în care o companie aeriană nu operează deloc un anumit zbor. Spre deosebire de întârzierea zborului, ceea ce înseamnă că zborul este operat sub același număr de zbor în afara orei programate anterior, zborul anulat va fi operat ulterior sub un număr de zbor diferit sau nu va fi operat deloc. Indiferent de motivul anulării, dacă compania aeriană informează pasagerii cu cel puțin 14 zile înainte de plecare, compania aeriană nu va plăti despăgubiri. Notificările trimise cu mai puțin de 14 zile înainte de plecare oferă pasagerilor dreptul de a solicita despăgubiri. Suma depinde de distanța rutei și de cât de mult a intarziat noul zbor oferit fata de ora programată inițial.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Cu cât cresc pensiile. Cine va primi mai mulți bani pe noua formulă de calcul
- Cât a ajuns să fie prețul cerut pentru o garsonieră în Buzău. Clujul rămâne în urmă în acest ritm
- Zodia sfătuită să ia decizii pe plan profesional în această săptămână. Daniela Simulescu: Luați inițiativă și se vor întâmpla lucruri / video
- Topul țărilor unde sunt plecați românii. Ce spun datele recensământului privind mobilitatea populației
- Răspunsul unui parlamentar USR pentru un român care i-a zis: „Pe vremea lui Ceaușescu era mai bine. Aveam fabrici și uzine. Acum nu mai avem nimic”
- BANCUL ZILEI: Surpriza unui pescar...
- Magistrații ar putea băga statul în faliment. Chirieac, către Zetea: Convocați referendum!
- Horoscop 3 octombrie 2023. Lilith intră în Fecioară / Previziuni tari pentru zodii / video
- Festivalul de bun must şi pastramă după gust își deschide porțile joi, 5 octombrie, în Capitală
- Un autobuz a căzut de pe un pod aproape de Veneţia. Un pompier italian spune că "sunt prea mulţi morţi" - Galerie foto