Ludovic Orban, ÎCCJ. Contestaţia la decizia de achitare în dosarul de corupţie, judecată luni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ludovic Orban este aşteptat, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), unde judecătorii urmează să ia în discuţie primul termen al apelului în dosarul în care acesta este acuzat de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

Pe 31 ianuarie, ÎCCJ a dispus achitarea lui Ludovic Orban, acuzat că ar fi cerut bani omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu pentru campania electorală la alegerile locale din vara anului 2016. Decizia nu a fost definitivă, fiind atacată cu apel.

Orban a fost trimis în judecată de DNA în luna mai 2016, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite. Potrivit DNA, pe 1 martie 2016, Orban l-a contactat pe Urdăreanu, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală la alegerile locale din vara anului 2016, în care acesta fusese nominalizat de PNL să candideze la funcţia de primar al municipiului Bucureşti. Procurorii susţin că, în martie 2016, Urdăreanu s-a întâlnit cu Orban la domiciliul celui dintâi, ocazie cu care fostul deputat i-a comunicat că are nevoie de 50.000 de euro în numerar, pentru a-i folosi în vederea promovării imaginii sale drept candidat la Primăria Capitalei, iar banii erau ceruţi în numerar 'tocmai fiindcă erau... pentru posturi TV'.

[citeste si]

UPDATE: Magistraţii ÎCCJ au stabilit pentru 9 octombrie următorul termen al procesului în care preşedintele PNL, Ludovic Orban, este judecat pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite. Ludovic Orban le-a solicitat magistraţilor să fie audiat la acest termen, însă judecătorii au precizat că nu este posibil din cauza procedurilor, stabilind audierea acestuia pentru termenul următor.

La ieşirea din sala de judecată, Orban le-a spus jurnaliştilor că declaraţie pe care urmează să o dea reflectă adevărul. "Este exact reflectarea adevărului a ceea ce s-a întâmplat în perioada respectivă. Am dat declaraţii şi în faţa procurorului şi în faţa completului de judecată, completului de fond şi voi da declaraţii şi în faţa completului care judecă apelul. Nu am nimic de ascuns, sunt la dispoziţia cercetării judecătoreşti aşa cum m-am pus din prima clipă la dispoziţia cercetării efectuate de procuror şi ulterior de completul de fond", a declarat Ludovic Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel