Ludovic Orban, declaraţii de ultimă oră de la Guvern: Demarăm procedura angajării răspunderii Guvernului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Orban
Orban
Premierul Ludovic Orban a făcut mai multe declaraţii la startul şedinţei de Guvern şi a anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe trei mari proiecte. 

"Astăzi trebuie să demarăm procedura angajării răspunderii Guvernului pe trei proiecte: modificarea legilor justiţiei, prin prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor, creşterea vechimii de intrare în magistratură de la 2 la 4 ani şi creşterea numărului de judecători care formează completele de la 2 la 3. Aceste prevederi trebuie obligatoriu prorogate, iar în cursul anului viitor să ne asumăm modificarea lor, să dispară din legile justiţiei. Al doilea, este necesară adoptarea legii plafoanelor, pentru că nu putem aproba legea bugetului decât după aprobarea şi intrarea în vigoare e legii plafoanelor. Al treilea subiect pe care ne vom angaja răspunderea este ordonanţa 51, care se referă la transportul intra-judeţean, în special", a declarat Ludovic Orban. 

OUG 114, pe lista proiectelor pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea

"O să avem o primă lectură a proiectului de lege pe care urmează să ne angajăm răspunderea cât mai repede, şi mă refer aici la proiectul de lege de modificare a OUG 114, care va fi, în mare parte, abrogată. Va trebui să modificăm prevederile din Energie, plafonarea preţurilor, etc. Tot în privinţa OUG 114, bine că nu au plecat firmele care administrează sumele din pilonul II. Asta s-a datorat şi încrederii avute că PSD nu va sta mult la putere. Trebuie remediate lucrurile care provoacă pierderi", a mai spus premierul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel