Lucruri pe care le-am învățat greșit la școală
În unele cazuri, informaţiile prezentate copiilor la şcoală fie nu sunt de actualitate, fie sunt interpretate în mod greşit.
Câte simţuri are omul? Care corp dintre următoarele este magnetic: o roşie, tu sau nişte agrafe? Care zonă a limbii este responsabilă pentru simţul gustului? Dacă la întrebările de mai sus ai răspuns "cinci", "agrafe" şi "spatele limbii", înseamnă că ai greşit.
Iată şi alte probleme ale căror răspunsuri ni se dau greşit la şcoală:
Oamenii au cel puţin şase simţuri
Pe lângă simţul gustativ, cel olfactiv, cel tactil, cel al văzului şi cel al auzului, oamenii sunt capabili să simtă mişcarea la nivelul sistemului auditiv, scrie iflscience.com. Deplasarea fluidelor în interiorul canalelor auditive ne permite să simţim mişcarea şi, în acelaşi timp, să ne menţinem corpul în echilibru. Printre simţurile cu care suntem înzestraţi se mai numără cel al temperaturii, cel al durerii şi cel al timpului.
Roşul, galbenul şi albastrul nu sunt culorile primare
În şcoală ni se spune că roşul, galbenul şi albastrul sunt culori primare, deoarece acestea nu pot fi obţinute prin amestecarea altor pigmenţi. De exemplu, putem obţine culoarea roşie amestecând galbenul cu magenta sau albastrul, amestecând magenta cu cian. Prin urmare, culorile pe care le cunoaştem ca fiind primare nu sunt, de fapt, aşa, pentru că ele pot fi obţinute dacă amestecăm alţi pigmenţi. Dacă, într-adevăr, vrem să aflăm care sunt culorile primare, ne putem uita pe carcasa cartuşelor de la imprimantă şi vom vedea că acestea sunt cianul, galbenul şi magenta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News