Data publicării:

Lucruri pe care câinele tău ar vrea să ți le spună dacă ar putea vorbi

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
După luni întregi de planificare și pregătire, aduci acasă un nou membru al familiei care va fi alături de tine timp de cel puțin doisprezece ani. Există câteva lucruri pe care trebuie să le știi atunci când adopți un cățel, astfel încât amândoi să aveți cel mai bun început împreună.

Pentru o clipă, oprește-te și gândește-te cum poți deveni proprietarul pe care cățelul tău l-ar alege. Ne dorim ca patrupezii noștri să ne fie cei mai buni prieteni, iar noi să fim ai lor. Dar, pentru că vorbim limbi diferite, poate fi dificil să înțelegem ce încearcă ei să ne transmită.

Așadar, iată câteva lucruri de știut atunci când adopți un cățel!

Ce încearcă să-ți spună cățelul

Atunci când aduci cățelul acasă și începeți viața împreună, există câteva lucruri pe care trebuie să le înțelegi și să le înveți de la cățelul tău. Iată doar câteva lucruri pe care cățelul tău și-ar dori să știi - dacă ar putea vorbi!

Întregul meu univers s-a schimbat

"Când mă aduci acasă, încă sunt un pui și mă iei departe de tot ce am cunoscut vreodată. Mă separi de mama mea și de frații și surorile mele - și nu am mai fost niciodată singur până acum. Brusc, viața mea s-a schimbat și totul este diferit.

Sunteți niște oameni ciudați pe care încă nu îi cunosc și în care nu am încredere. Toate priveliștile, sunetele și mirosurile sunt diferite. Și nu știu unde sunt sau ce ar trebui să fac. Te rog, fii răbdător și înțelegător cu mine și ajută-mă blând să învăț despre această lume nouă în care sunt."

2. Sursa foto... (caine-loial_97798300.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Voi face greșeli!

"Indiferent cât de mult vreau să te fac fericit, încă nu am fost învățat să folosesc toaleta. Mama obișnuia să se asigure că nu merg la toaletă în partea acelui spațiu unde dormeam în cușcă, dar nu pot trece toată noaptea fără să merg la toaletă, pentru că nu sunt suficient de dezvoltat încă.

Te rog, explică-mi unde ar trebui să merg la toaletă, ducându-mă acolo atunci când am nevoie și dându-mi recompense când fac bine, astfel încât să înțeleg ce vrei, dar te rog să ții cont și de faptul că până când nu voi fi puțin mai mare, nu pot să rezist toată noaptea - așa că te rog să mă scoți cel puțin o dată afară, să nu fiu incomod sau să merg la toaletă în loc greșit."

Te rog, nu mă strânge în brațe!

"Știu că sunt drăguț și adorabil, dar te rog să nu mă strângi în brațe și să mă pupi. Noi, câinii, nu ne îmbrățișăm și nu înțelegem acest gest. Uneori poate fi chiar înspăimântător deoarece chiar dacă nu-mi place, sunt atât de mic încât nu pot să scap și trebuie să îndur, ceea ce face totul și mai rău. Am auzit că unii câini nu suportă atât de mult îmbrățișările încât așteaptă până când devin mai mari și mai puternici și apoi se asigură că toată lumea știe cât de mult nu le place acest gest, și sincer, nu vreau să ajung să fac asta.

În timp ce unii oameni cred că ar trebui să mă mângâie pe cap, eu pot găsi acest lucru înspăimântător. Te rog, mângâie-mă fie pe piept, pe lateral sau pe bărbie și în jurul urechilor. Îmi place destul de mult să fiu mângâiat și în spatele urechilor."

Te rog, nu mă grăbi!

"În aceste prime săptămâni cu tine, totul va fi nou pentru mine - și știu că vei vrea să mă faci să cunosc toate lucrurile care vor face parte din viața mea când voi crește. Te rog, lasă-mă să abordez aceste lucruri în ritmul meu și să descopăr singur că aceste lucruri sunt distractive și incitante și nu îngrijorătoare și înfricoșătoare.

Poți crede că mă ajuți atunci când mă atragi spre lucruri noi sau chiar încerci să mă atragi cu gustări delicioase să vin mai aproape, dar uneori acest lucru face lucrurile chiar și mai înspăimântătoare - mai ales pentru că nu sunt destul de mare sau suficient de puternic pentru a mă îndepărta. Tot ce vei reuși să mă înveți este că acea experiență nu este prea plăcută - și îmi voi aminti asta când voi fi mai mare."

Te rog, nu mă certa!

"Aș vrea foarte mult să te fac fericit și să fiu un câine bun. Uneori voi face greșeli și voi înțelege greșit lucrurile pentru că nu știu bine sau pentru că nu înțeleg ce vrei tu. Te rog, nu striga la mine și nu mă lovi, în schimb, îndrumă-mă și arată-mi ce vrei să fac. Când înțeleg ce vrei, voi încerca din greu. Și te voi iubi întotdeauna."

Acestea sunt doar câteva lucruri pe care cățelul tău încearcă să ți le transmită, și în plus, sunt toate lucruri bune de știut înainte de a adopta un cățel, potrivit Purina.co.uk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel