Lucrările la autostrada A10, oprite în instanță de o familie deranjată de zgomot
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
O familie din Alba Iulia a obținut în instanță oprirea lucrărilor la autostrada A10 Sebeș-Turda.

O familie din Alba Iulia care a dat în judecată CNAIR și constructorii lotului 1 al autostrăzii A10 Sebeș Turda, care trece foarte aproape de casa ei, a obținut în instanță oprirea lucrărilor până la instalarea unor panouri fonice. Decizia e definitivă, scrie Mediafax. 

Tribunalul Alba a admis cererea formulată de proprietarii unei case situate în cartierul albaiulian Oarda de Sus, pe lângă care autostrada va trece la doar câțiva metri și a dispus oprirea lucrărilor și instalarea urgentă a panourilor care să izoleze fonic locuința.

„Obligă pârâtele să monteze în regim de urgență panouri fonoabsorbante şi să îndeplinească măsurile pentru izolarea fonică a imobilului proprietatea reclamanţilor (...) cu omologarea acestora conform normativelor în vigoare, ecranarea imobilului de şantierul organizat în imediata apropriere a locuinţei reclamanţilor cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie impuse prin autorizaţia de construire, acordul de mediu, studiu de impact, contract de execuţie aferente obiectivului de investiţii Autostrada Sebeș-Turda Lotul 1 - punct de lucru Oarda de Sus - în zona imobilului proprietatea reclamanţilor. Dispune încetarea temporara a executării lucrărilor la punctul de lucru Oarda de Sus al Autostrăzii Sebeș-Turda (...) Definitiva, provizorie și executorie de îndată, fără somaţie și fără trecerea vreunui termen", se arată în soluția Tribunalului Alba.

Într-un alt dosar, familia din Alba Iulia a mai obţinut daune materiale de 70.000 de euro şi daune morale de 15.000 de euro din partea CNAIR şi Ministerul Finanţelor pentru „afectarea dreptului de proprietate şi a vieţii private".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel