Lucian Iordănescu, celebrul parapsiholog, condamnat definitiv la închisoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Lucian Iordanescu
Sursa foto: Facebook Lucian Iordanescu
Paraspihologul Lucian Iordănescu, în vârstă de 82 de ani, a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 3 luni de închisoare pentru că şi-a şantajat şi ameninţat cu moartea fosta parteneră. 

Lucian Iordănescu nu este la prima sa faptă de acest fel. A mai fost condamnat, în 2018, într-un alt dosar, la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru aceleași infracțiuni. Victima sa este o femeie din București, care i-a fost inițial pacientă, apoi parteneră.

Rechizitoriul arată faptul că în perioada 24 mai-10 septembrie, acesta a încercat, prin constrângere, să o determine pe femeie să aibă o relație intimă cu el, scrie Antena 3. Bărbatul o supunea unei terapii "de conectare cu sine". Femeia era surprinsă în ipostaze intime, iar cu aceste materiale, ulterior, ea a fost amenințată. Ba, mai mult, Lucian Iordănescu a trimis familiei astfel de materiale video.

Acum, a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 3 luni de închisoare pentru că şi-a şantajat şi ameninţat cu moartea fosta parteneră. 

Adrian Mititelu și Viorel Hrebenciuc au fost eliberați

Adrian Mititelu, patronul FCU Craiova, a fost eliberat astăzi din penitenciarul Pelendava, din Craiova, în urma unei decizii definitive a Curții de Apel.

Patronul FCU Craiova a fost  încarcerat în noiembrie 2020, după ce a fost condamnat la 3 ani cu executare. Judecătorii Curții de Apel au respins ca nefondat apelul făcut de procurorii DNA.

"În temeiul art.4251 alin.7 pct.1 lit.b C.p.p., raportat la art.460 alin.2 C.p.p., respinge ca nefondată contestația declarată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Direcția Națională Anticorupție -Serviciul Teritorial Craiova împotriva încheierii din 20 iunie 2022, pronunțată de Tribunalul Dolj în dosarul nr.3845/63/2022, încheiere prin care s-a dispus suspendarea executării sentinţei penale nr.82/13.02.2019 a Tribunalului Dolj, definitivă prin decizia penală nr.1364/05.11.2020 a Curţii de Apel Craiova, fiind emis de către Tribunalul Dolj mandatul de executare a pedepsei închisorii nr.97/2019 din 05.11.2020, privind pe Mititelu Adrian- Marin. Cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia, conform art.275 alin.3 C.p.p. Definitivă. Pronunțată în ședința publică din 06 iulie 2022. Document: Hotarâre 06.07.2022" se arată în soluția Curții de Apel.

Adrian Mititelu a fost condamnat, în noiembrie, 2020  la 3 ani de închisoare în cazul transferului lui Mihai Costea de la Universitatea Craiova la FCSB. Acesta a fost găsit vinovat de evaziune, deși în primă instanță a fost iertat. 

În 2016, Adrian Mititelu a fost trimis în judecată după ce procurorii DNA Craiova l-au acuzat de evaziune fiscală.  Motivul? Faptul că l-a vândut pe Mihai Costea la FCSB în 2011, înainte de dezafilierea Craiovei, pentru 1,1 milioane de euro, deși lotul de jucători se afla la acel moment sub sechestrul Fiscului din cauza unor debite foarte mari către bugetul consolidat al statului și Mititelu nu ar fi avut voie să vândă pe nimeni.  

Hrebenciuc, eliberat condiționat

Și fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost eliberat condiționat, astăzi, după ce a executat 10 luni din pedeapsa de 3 ani închisoare, primită în septembrie 2021 în dosarul Giga TV.

Iniţial, Hrebenciuc primise o decizie nefavorabilă la Judecătoria Sectorului 4, însă Tribunalul Ilfov a dispus eliberarea lui mai devreme din penitenciar.

De menţionat că cei doi judecători din completul de la Tribunalul Ilfov au avut opinii divergente cu privire la cazul lui Hrebenciuc, astfel încât în complet a intrat un al treilea magistrat, care a înclinat balanţa în favoarea eliberării fostului deputat, scrie Agerpres.

"Cu majoritate: În baza art. 425 ind.1 alin.7 pct. 2 lit. a din Cpp, raportat la art. 587 din Cpp, admite contestaţia declarată de condamnatul Hrebenciuc Viorel, împotriva sentinţei penale nr. 941 din 29.04.2022, pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. 9304/4/2022. Desfiinţează sentinţa penală contestată şi rejudecând cauza: În baza art.587 din Cpp, raportat la art.60 alin.2 Codul penal vechi, admite propunerea privind pe petentul condamnat Hrebenciuc Viorel, aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti. Dispune liberarea condiţionată a contestatorului condamnat Hrebenciuc Viorel, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr.78/2022 emis de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia I Penală, în baza sentinţei penale nr. 64/2022, prin care i s-a aplicat pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului Hrebenciuc Viorel, dacă nu este arestat în altă cauză. Definitivă", se arată în decizia tribunalului.

Pentru a îndeplini condiţiile eliberării condiţionate, Viorel Hrebenciuc a deschis un proces la Curtea de Apel Bucureşti şi a obţinut contopirea pedepselor primite în dosarele Giga TV (3 ani) şi cel privind retrocedările ilegale de păduri (2 ani), astfel încât la cele 8 luni executate în primul dosar s-au adăugat alte 10 luni din al doilea dosar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel