Data publicării:

Lucian Georgescu, distins cu "L’Ordre des Palmes academiques" al Franței în grad de ofițer: O mare onoare / Video

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto DCNews
foto DCNews
Prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, rectorul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, a fost distins cu "L’Ordre des Palmes academiques" al Franței în grad de ofițer.

'Este o tradiție de pe vremea lui Napoleon, cu ceva întreruperi, dar în anii '50 s-a reluat. Statul francez, pentru niște merite pe care consideră că o persoană le are în educație, cercetare, francofonie etc., oferă o distincție care se numește "L’Ordre des Palmes academiques", pentru că așa arată frunzulițele de la medalie. Sunt trei grade: cavaler, comandor și ofițer. Eu am primit direct gradul de ofițer', a spus rectorul Puiu Lucian Georgescu.

'Este o mare onoare. Se oferă foarte rar această distincție. Este o recunoaștere, să spunem pe deasupra unor suspiciuni deoarece, cum se mai acordă titlul de doctor honoris causa, mai spun unii și există bănuiala că ți-l acordă colegul sau îi dai tu lui etc., însă aici nu este cazul. Nu îmi închipuiam că poate ceva să mai îmi ofere emoție deoarece am și eu o experiență. Mi-am adus aminte că exact cu 30 de ani în urmă stăteam la coadă 48 de ore pentru a-mi lua viza pentru Franța.', a declarat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, la interviurile DC News.

VIDEO

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel