Lucian Croitoru prevede o creştere credibilă a economiei în trimestrul II din 2011
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
lucian croitoru
lucian croitoru

România va înregistra o creştere economică vizibilă şi credibilă abia în trimestrul al doile din 2011, consideră Lucian Croitoru, consilierul pe probleme de politică monetară al Guvernatorului BNR.

"Cred că în trimestrul II din 2011 creşterea economică se va vedea în mod credibil şi vom putea spune că România va fi pe un trend bun. Nu văd semne că se vor relua fluxurile de capital din sectorul privat. Consumul privat va rămâne în continuare leneş şi nici sistemul bancar nu va putea relua creditare aşa cum va dori, deoarece serviciul datoriei pe gospodării este aproape dublu faţă de UE, respectiv 22%. După zece trimestre de scăderi consecutive, în trimestrul al doilea au apărut primele semne ale creşterii economice. Cred că pe termen scurt potenţialul nostru de creştere va fi scăzut şi atunci presiunile inflaţioniste sunt mai mari decât ne imaginăm acum", a declarat Lucian Croitoru.

Consilierul BNR este de părere că pesimismul va încetini reluarea consumului. "Tindem să fim prea pesimişti şi tocmai de aceea consumul se va relua mai greu. A venit criza şi, ca peste tot în lume, şi România a făcut un lucru: a substituit banul privat cu banul public, fapt pentru care România suferă azi. Statul român nu are bani şi din cauza asta nu a oferit bani, aşa cum s-a întâmplat în SUA, de exemplu', a precizat oficialul BNR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel