Lovitură pentru Traian Băsescu. Av. Lucian Bolcaș: Mugur Ciuvică poate cere asta chiar și ACUM!
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Mugur Ciuvică
Mugur Ciuvică
Traian Băsescu află astăzi decizia instanței, în procesul în care este acuzat chiar de CNSAS că ar fi colaborat cu Securitatea. Pe aceeași acuzație, fostul președinte l-a dat în judecată pe Mugur Ciuvică și, în urmă cu 14 ani, a obținut daune însemnate de la acesta, printr-o decizie definitivă a instanței. Acum, avocatul Lucian Bolcaș spune, pentru DCNews, că Mugur Ciuvică poate cere revizuirea procesului. 

”În situația în care Curtea de Apel admite această sesizare și constată că Traian Băsescu a fost informator al Securității, Mugur Ciuvică are un temei juridic puternic pentru a cere revizuirea hotărârii prin care a fost condamnat. Mai mult, personal cred că sesizarea făcută de către CNSAS instanței poate fi un asemenea temei de revizuire a dosarului respectiv” a spus avocatul Lucian Bolcaș pentru DCNews

În anul 2005, Mugur Ciuvică a fost condamnat definitiv la plata atunci a 500 de milioane de lei și a 25 de milioane cheltuieli de judecată, adică a 50.000 de lei noi și 2.500 de lei, în procesul de calomnie intentat de Traian Băsescu, pe motiv că a fost făcut ”informator al Securității”. Mugur Ciuvică a pierdut și la CEDO în acest dosar, în 2013. 

Astăzi, Traian Băsescu se află în fața instanței, la Curtea de Apel București, cu aceeași acuzație. Instanța urmează să decidă dacă acuzațiile CNSAS au temei sau nu, respectiv dacă fostul președinte a dat informări fostei Securități sub numele Petrov. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel