LOVITURĂ pentru societăţile de pariuri. Guvernul care dorește să le EXCLUDĂ din sport
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Un Guvern din UE dorește să dea lovitura firmelor de pariuri sportive.

Guvernul spaniol, prin ministrul Consumului, Alberto Garzon, a trimis o scrisoare miercuri preşedinţilor celor 25 de cluburi de fotbal din primele două ligi valorice care au semnat contracte de publicitate pentru următorii câţiva ani cu companii de pariuri, pentru a-i avertiza că ar trebui stinse până la sfârşitul sezonului, scrie EFE.

Scrisoarea, semnată de ministrul Consumului, Alberto Garzon, informează cluburile că înţelegerile cu companiile de jocuri de noroc vor fi interzise odată ce noul decret regal în acest sens va fi aprobat într-o şedinţă a cabinetului.

Decretul, care se referă la toate sporturile nu doar la fotbal, conţine şi o perioadă de tranziţie care se încheie la finele sezonului competiţional actual. Scrisoarea menţionează faptul că aceste companii de pariuri, susţinând financiar echipe şi sportivi, au contribuit la extinderea unei practici care generează riscuri sociale în special în rândul tinerilor, riscuri care trebuie reduse.

Conform sursei, se arată că jocurile de noroc s-au răspândit puternic în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, de la 29% la 40% în ultimii patru ani.

Şapte din cele 20 de echipe din La Liga sunt sponsorizate de companii de jocuri de noroc. Preşedintele La Liga, Javier Tebas, s-a pronunţat împotriva acestui decret. Potrivit lui, cluburile vor pierde 90 milioane de euro, iar liga încearcă să crească perioadă de tranziţie până la trei ani pentru a ajuta echipele să se adapteze noii situaţii, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel