Lovitură pentru români. S-a decis numărul porcilor care pot fi crescuți în propriile gospodării
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto: Revista Ferma
Foto: Revista Ferma
O aberație a Ordinului nr.24/29 ianuarie interzice creșterii în gospodăriile populației a mai mult de cinci porci, dar și a deținerii unei scroafe pentru reproducție.

În acest context, 9 februarie 2021, va avea loc o întâlnire în Comisia de Agricultură, la care vor participa 5 crescători de porci, având ca temă  revizuirea Ordinului nr 24/29 ianuarie 2021. 

Senatorul PSD de Alba, Călin Mătieş, a solicitat ministrului Adrian Oros această întâlnire, pentru a ajunge la o decizie referitoare la modificarea acelui Ordin aberant.

Dacă e să se respecte Ordinul şi să nu fie modificat, potrivit senatorului PSD de Alba, nu vom mai avea carne de porc românesc pe masa de Crăciun de acum încolo.

”Crescătorii de porci sunt cei care mi-au tras semnale de alarmă cu privire la acest Ordin 24, care prevede că ţăranul să nu crească mai mult de 5 porci în gospodărie, nu are voie să aibă scroafă cu purcei, adică nu are voie să facă reproducţie. Fermele mari nu au voie ca să vândă către populaţie purcei şi atunci ceea ce se va întâmpla în următorii doi ani este că nu vom avea porc în gospodăriile românilor. Toate acestea ei le pun, cumva, în cârca pestei porcine africane, dar există atâtea măsuri de a preveni pesta porcină africană”, a declarat, vineri, într-o conferință de presă  senatorul Călin Matieş. 

Potrivit parlamentarului PSD,  dacă ai de la 6 porci în sus,  trebuie să îndeplinești următoarele condiții:

- să-ţi angajezi un medic veterinar;

- să deţii şi un punct de pază;

- să ai o sală de necropsiere;

- să deții o  farmacie, un  vestiar-filtru, un  birou pentru şef de fermă etc.

“Nu e normal. S-ar putea ca în viitorul apropiat să nu mai avem porc de Crăciun sau porcul de Crăciun să fie adus din Olanda sau din Germania. (…). O să rămânem, cumva, la mâna samsarilor. Adică, a celor care aduc din Germania sau Ungaria pe ascuns sau cu acte false”, a conchis Călin Matieş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel