Lovitură pentru Putin, de 9 mai. Televiziunile din Rusia, atacate de hackeri. Anonymous: Vă MINT! - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Lovitură pentru Putin, de 9 mai. Televiziunile din Rusia, atacate de hackeri. Anonymous: Vă MINT! / Foto: Pixabay, de Michael Treu
Lovitură pentru Putin, de 9 mai. Televiziunile din Rusia, atacate de hackeri. Anonymous: Vă MINT! / Foto: Pixabay, de Michael Treu
Mai multe televiziunile din Rusia au fost atacate de hackeri.

Hackerii au piratat programele unor operatori de televiziune cu plată, a declarat Asociația Națională a Radiodifuzorilor din Rusia, într-un comunicat, scrie Interfax.

"Ghidurile electronice de programe ale unor operatori de televiziune cu plată au fost piratate. Este posibil ca Service-TV, care transmite EPG către operatorii de televiziune cu plată, să fi fost piratat", a spus canalul de Telegram al Asociației Naționale a Radiodifuzorilor din Rusia într-un mesaj.

Potrivit unor relatări, ar fi vorba despre operatorii MTS, NTV+, Rostelecom și Wink. EPG este un ghid de program text pentru ziua respectivă, specificat în mesaj.

De luni dimineață, pe rețelele de socializare s-a raportat că programele operatorilor de televiziune cu plată au fost piratate în cazul utilizatorilor din diverse regiuni ale Federației Ruse, începând din Orientul Îndepărtat.

Anonymous: Bună dimineața, Moscova!

În urmă cu câteva ore hackerii de la Anonymous au publicat pe contul lor de Twitter o filmare în care se arată piratarea mai multor posturi de televiziune de stat din Rusia. Printre acestea se numără: Pervîi Kanal, Piatîi Kanal, Russia-1, NTV, Karuseli, Kultura și Russia-24. Aceștia au afișat mesaje anti-război pe aceste posturi de televiziune.

"Pe mâinile voastre este sângele a mii de ucraineni și a sutelor de copii uciși. Televiziunea și puterea vă mint. Nu războiului!", a fost mesajul afișat rușilor pe aceste posturi TV.

Mesajele erau programate la mai multe ore. În video se poate observa că hackerii au programat ca mesajul anti-război să apară la aceste televiziuni și la ora 10:00, momentul în care a început parada de 9 mai organizată în Piața Roșie, la care a fost prezent și Vladimir Putin.

"Buna dimineața, Moscova. Bună dimineața, Odesa.", au scris hackerii Anonymous în descrierea videoului.

VEZI ȘI: Parada rușilor de 9 mai. Vladimir Putin, mimând victoria, lansează atacuri la NATO și SUA. ”Soldații morți veșnic vor rămâne tineri” - VIDEO LIVE / GALERIE FOTO

SUA a sancționat televiziunile lui Putin: Pervîi Kanal, NTV și Russia-1

Administrația americană a anunțat duminică că impune sancțiuni asupra a trei canale de televiziune de stat ruse: Pervîi Kanal, NTV și Russia-1.

„Statele Unite vor impune sancțiuni asupra a trei dintre cele mai vizionate canale de televiziune, direct sau indirect controlate de stat - First Channel Joint-Stock Company, Rossiya-1 TV Station și NTV Television Company Joint-Stock Company”, a declarat Casa Albă într-o declarație lansată în urma conferinței liderilor G7.

La rândul său, reprezentantul administrației americane în cadrul briefing-ului a explicat că în temeiul sancțiunilor, campaniile de publicitate americane, tehnologiile de difuzare, camerele video, microfoanele, echipamentele de sunet nu vor mai fi disponibile acestor trei canale TV. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel