Lovitură pentru Elon Musk. "Perioada de aşteptare a expirat"
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Lovitură pentru Elon Musk. "Perioada de aşteptare a expirat" / Foto: Pixabay, de Tumisu
Lovitură pentru Elon Musk. "Perioada de aşteptare a expirat" / Foto: Pixabay, de Tumisu
Twitter Inc a declarat vineri că perioada de așteptare în conformitate cu legea HSR pentru achiziția în valoare de 44 de miliarde de dolari a firmei de social media de către Elon Musk a expirat

Legea HSR, sau Legea Hart-Scott-Rodino privind îmbunătățirea procedurilor antitrust, impune părților să raporteze tranzacțiile mari atât Comisiei Federale pentru Comerț, cât și Diviziei antitrust a Departamentului de Justiție al SUA, pentru a fi analizate, anunță Reuters și Mediafax. 

Această evoluție survine în contextul în care Musk a declarat luna trecută că tranzacția cu Twitter a fost "suspendată temporar", în timp ce a căutat mai multe informații despre proporția de conturi false de pe platformă.

Musk a asigurat finanțarea pentru tranzacție, care include 33,5 miliarde de dolari prin finanțare prin acțiuni și 13 miliarde de dolari prin împrumuturi împotriva Twitter.

Acțiunile Twitter au crescut cu aproximativ 2%, la 40,62 dolari, în tranzacțiile de dinaintea deschiderii pieței.

Elon Musk, îngrijorat de o eventuală recesiune

Directorul general al Tesla, Elon Musk, are un "sentiment foarte prost" în legătură cu economia şi vrea să reducă aproximativ 10% din locurile de muncă la producătorul de automobile electrice, conform unui e-mail trimis către directori, consultat de Reuters.

Mesajul a venit la două zile după ce cel mai bogat om din lume le-a spus angajaţilor să se întoarcă la locul de muncă sau să părăsească compania, potrivit Reuters.

Tesla avea aproximativ 100.000 de angajaţi la sfârşitul anului 2021, potrivit datelor sale anuale. Într-un e-mail intitulat "întrerupeţi toate angajările la nivel mondial", Musk a spus că are un "sentiment foarte prost" în legătură cu economia. Citește continuarea AICI

Elon Musk le impune angajaților să revină la birou sau să plece din companie

Elon Musk a scos asul din mânecă, dacă s-ar putea spune așa, și le-a impus angajaților să revină la birou sau, în caz contrar, să renunțe la locul lor de muncă din cadrul companiei Tesla. Noua politică, dezvăluită în e-mailurile transmise de Musk personalului executiv al Tesla, marți, a fost raportată pentru prima dată de site-ul de știri Electrek, scrie CNN. 

”Oricine dorește să lucreze la distanță trebuie să fie la birou minimum (și mă refer la *minimum*) de 40 de ore pe săptămână sau să plece de la Tesla. Asta este mai puțin decât le cerem muncitorilor din fabrică”, a scris Musk, adăugând că biroul trebuie să fie locul de muncă principal al angajatului, ”nu o sucursală îndepărtată fără legătură cu sarcinile de serviciu”.

Musk a spus că va examina personal orice cerere de scutire de la regulă, dar în cea mai mare parte, ”dacă nu vă prezentați, vom presupune că ați demisionat”.

Primii angajaţi care resping ultimatumul lui Elon Musk

Directorul executiv al Tesla a intrat în dezbaterea privind viitorul muncii spunându-le angajaților de la producătorul de automobile electrice că trebuie să se întoarcă la birou pentru cel puțin 40 de ore pe săptămână sau să părăsească compania, potrivit unui e-mail văzut de Reuters.

Sindicatul IG Metall din Berlin-Brandenburg-Sachsen, unde se află fabrica Tesla, a declarat că va susține orice angajat care se opune ultimatumului lui Musk. Tesla are aproximativ 4.000 de angajați în Germania și intenționează să extindă forța de muncă la 12.000 de persoane. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel