Lovitură pentru deputatul Cătălin Teodorecu
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 08 dec 2014, 18:30
WhatsApp
Membrii  Comisiei juridice au decis, luni, că nu trebuie reluat votul în plenul Camerei în cazul solicitării de arestare a deputatului Cătălin Teodorescu, ci doar trebuie îndreptată „eroarea materială" legată de cvorumul de prezenţă de la votul din plen de săptămâna trecută.

Acest lucru ar putea duce la încuviinţarea arestării preventive de către Camera Deputaţilor pentru deputatul Cătălin Teodorescu.

„Comisia juridică a Camerei a fost sesizată pentru a-şi spune opinia pentru faptul că s-a constatat o eroare materială în raportul comisiei de numărare a voturilor cu privire la încuviinţarea arestării deputatului Teodorescu în plenul Camerei, săptămâna trecută. Există parlamentari care au fost trecuţi prezenţi deşi nu au fost în ţară, ceea ce evident duce la alt rezultat privind cvorumul şi atunci şi soluţia finală este diferită", a explicat preşedintele Comsiei juridice a Camerei, Bogdan Ciucă.

El a arătat că deputaţii din comisie nu s-au pronunţat, luni, nici asupra cvorumului şi nici asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei unei persoane.

Citește și: Imunitatea lui Marko Attila a ajuns la Casa Albă

„Practic, noi a trebuit să sugerăm Biroului Permanent al Camerei că în cazul în care există o eroare materială în procesul verbal emis de comisia pentru numărarea şi validarea rezultatului acestui vot, acea comisie trebuie să constate acea eroare materială şi să producă rectificarea. E o sugestie de procedură doar, după care să vină în faţa plenului şi să prezinte noul rezultat", a adăugat Ciucă.

Întrebat dacă, după îndreptarea acestei erori materiale, deputatul Cătălin Teodorescu va rămâne fără imunitate, Ciucă a spus că membrii Comisiei juridice nu pot spune acest lucru.

„Nu ştim ce va hotărî comisia de validare, noi spunem că, dacă există o eroare materială, această comisie are obligaţia să o îndrepte şi să rezolve problema", a mai spus Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?