Lovitură pentru băutorii de bere, în plin sezon
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Dieta cu bere
Dieta cu bere
Un oficial propune interzicerea vânzării de bere rece pentru a limita consumul de alcool în Mexic.

Pentru a limita consumul de alcool, un politician local mexican a propus o lege care interzice vânzarea de bere rece în Mexic. Această propunere a declanşat numeroase reacţii, uneori batjocoritoare, pe reţelele de socializare, relatează AFP. 'Dacă berea nu este rece, atunci eşti nevoit să o iei acasă, să o pui în frigider şi să o consumi acasă', a explicat Maria de Lourdes Paz, membru al partidului Morena al preşedintelui Andres Manuel Lopez Obrador.

Pentru a realiza acest proiect de lege, alesul local s-a bazat pe un sondaj privind diferitele dependenţe ale locuitorilor din Mexic. Conform acestui studiu, capitala Ciudad de Mexico 'are cea mai mare rată de consum (de alcool) în rândul tinerilor'. Cei mai mulţi dintre aceşti tineri consumatori se aprovizionează, atunci când ies cu prietenii, de la numeroasele magazine de cartier din capitală care vând băuturi reci.

Ciudada de Mexico, afectat de un val de căldură

Proiectul de lege propune ca aceşti comercianţi să vândă băuturile cu un conţinut de alcool peste 7% la 'temperatura camerei'. La auzul propunerii de a bea berea caldă, în timp ce capitala se află în prezent sub un val de căldură, internauţii mexicani s-au dezlănţuit. Unii au propus pe Twitter că popularul tacos să fie vândut de acum 'îngheţat' pentru combaterea obezităţii, una dintre problemele majore de sănătate publică din Mexic.

'Cum poţi să interzici berea rece şi să vrei să legalizezi marijuana?', a mai scris un alt utilizator pe reţeaua socială. În faţa valului de reacţii, aleşi ai partidului Morena au promis o 'revizuire' a acestei propuneri legislative fără o modificare a 'fondului'.

Citește și:

Schimbări climatice: Ce e mai rău ar putea urma

Trump vrea să-i trimită pe imigranţii ilegali în 'oraşele-sanctuar'

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel