Lovitură pentru Augustin Lazăr. Este urmărit penal
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr este vizat de un dosar penal. 

Secția pentru investigarea magistraților a început urmărirea penală împotriva autorilor comunicatului Parchetului General din ianuarie 2017, comunicat în care se vorbea despre împrejurările aducerii în țară a fugarului Nicolae Popa. În acest dosar este vizat și Augustin Lazăr.

Este vorba despre infracțiuni de favorizare a făptuitorului și fals în declarații. Kovesi a susținut că în 2017 a existat un dosar penal tocmai cu privire la aducerea în țară a lui Nicolae Popa, lucru neadevărat, potrivit Antena 3. Atunci, Parchetul General s-a sesizat din oficiu cu privire la toate înregistrările și declarațiile făcute de Sebastian Ghiță și au început urmărirea penală pentru abuz în serviciu. Parchetul General a dat, atunci, un comunicat de presă în care susținea că dosarul deschis pe aducerea în țară a lui Nicolae Popa a fost clasat, Poliția Română plătind totul.

Cei care avizează comunicatele de presă sunt șefii parchetelor, în acest caz fiind chiar Augustin Lazăr. Comunicatul nu era real întrucât dosarul n-a existat în 2017, potrivit aceleiași surse mai sus menționate.

Vezi și: Buget 2019. Teodorovici, critici la adresa opoziției: Numere de spectacol pervertit

Iată comunicatul Secției de investigare a magistraților:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel