Lovitura lui Trump pentru Huawei: Firma, scoasă din sistemul bancar al SUA
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Administrația Trump a luat decizia de a interzice companiei chineze Huawei să facă parte din sistemul financiar al SUA la începutul acestui an, au declarat surse apropiate situației pentru Reuters.

Planul, care a fost finalizat, a plasat Huawei Technologies, cel de-al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, pe lista națională specializată a Departamentului Trezoreriei (SDN). Pe lista respectivă s-au mai afalt compania rusă Rusal, al doilea producător mondial de aluminiu, alături de oligarhi ruși, politicieni iranieni și traficați de droguri din Venezuela. Oficialii administrației au întocmit un memo și au organizat ședințe pe această temă, potrivit unei surse citate de Mediafax.

Huawei nu a făcut comentarii, iar un purtător de cuvânt al Trezoreriei a declarat că agenția „nu comentează potențialele investigații sau acțiuni". Annie Fixler, expertă în cibernetică la Fundația pentru Apărarea Democrațiilor, a declarat că includerea companiei pe acea listă „ar avea implicații răspândite pentru Huawei pe tot globul", menționând că afacerea gigantului chinez va fi „grav afectată" în Europa și în Asia.

Acuzații de spionaj

Guvernul Statelor Unite a acuzat Huawei, în legătură cu furturi de informații comerciale, fraudă bancară, încălcări ale sancțiunilor împotriva Iranului și a încercat să-i convingă pe aliații săi să o excludă din planurile de dezvoltare a rețelelor 5G.

Lista specializată interzice companiilor sau cetățenilor americani să tranzacționeze sau să efectueze tranzacții financiare cu acele companii aflate pe listă și îngheață activele acestora deținute în Statele Unite. Prin urmare, această hotărâre în ceea ce privește Huawei i-ar afecta pe aliații americani care se bazează deja pe companie pentru rețelele lor 4G, deoarece aproape toate plățile în dolari trec prin intermediul instituțiilor financiare din SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel