LOVITURĂ de la Cioloș pentru români în ziua în care PNL l-a pus premier. PRIMA reacție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Românii au primit o lovitură de la guvernul tehnocrat chiar în ziua în care PNL a votat în unanimitate ca Dacian Cioloş să fie propunerea liberalilor pentru postul de premier.

Guvernul a contestat la Curtea Constituțională a României (CCR) legea privind conversia creditelor din franci elveţieni în lei, o lege pentru care deputatul PNL Daniel Zamfir a luptat extrem de mult. Tehnocrații susțin elementele și cazurile sociale, dar legea în forma adoptată de Parlament depășește susținerea pe care Palatul Victoria o poate asuma.

Contactat de DC News, Daniel Zamfir, deputat PNL, a comentat decizia guvernului Cioloș de a ataca la CCR legea privind conversia creditelor din franci elveţieni în lei.

"Noi credem că legea va trece de controlul CCR. Nu este nici prima și nici ultima lege care a fost supusă controlului Curții și care, de altfel, a trecut. Decizia de trimitere la CCR a venit foarte repede, la doar cinci zile de la adoptare. Nu cred că își făcea nimeni iluzii că această lege, la fel ca Darea în Plată, nu va ajunge la CCR. Până la urmă, această decizie scurtează perioada de așteptare a oamenilor. Sunt sigur că va trece de CCR. Ajunge la Curtea Constițională mai repede și cu asta știm o treabă - albă sau neagră. Repet: sunt sigur că legea conversiei creditelor în franci elvețieni va trece de controlul constituțional. Sper că nimeni nu își imagina că nu va ajunge la CCR, la fel cum a fost la Darea în Plată. Faptul că această decizie a fost luată atât de repede poarte scurta perioada de așteptare a oamenilor", a spus Daniel Zamfir în exclusivitate pentru DC News.

VEZI ȘI: REACȚIA LUI RAREȘ BOGDAN DUPĂ CE GUVERNUL CIOLOȘ A ATACAT LA CCR LEGEA CARE AFECTEAZĂ ZECI DE MII DE FAMILII

Legea privind conversia creditelor din franci elveţieni în lei a primit marţi votul final din partea deputaţilor, înregistrându-se 248 de voturi pentru, niciunul împotrivă şi nicio abţinere, după ce atât pragul de 250.000 de franci, cât şi gradul de îndatorare de 50% au fost eliminate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel