Look TV și Look plus, vândute. Posibilă legătură între Liga I și ”ascunderea” în Ungaria a lui Paskany
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Potrivit unor surse informate, se pregătește o mișcare importantă pe piața media, cu implicații pe relația România-Ungaria. Posturile de televiziune deținute de Arpad  Paszkany ar urma să fie preluate de un apropiat al lui Zoltan Teszari (patronul RCS-RDS), iar astfel să își continue transmisia în România. Pe de altă parte, regimul lui  Viktor Orban i-ar putea oferi protecție omului de afaceri în Ungaria. 

În mediile informate din Cluj se vehiculează scenariul potrivit căruia regimul Viktor Orban l-ar lua pe Arpad Paszkany în Ungaria pentru a-l proteja în cazul problemelor cu justiția pe care le are în România. Astfel, omul de afaceri ar putea locui pentru o perioadă în țara vecină. Pe lângă alte afaceri, Paszkany deține și două canale de televiziune. 

Potrivit hotnews.ro, Look TV și Look Plus ar urma să fie preluate de un apropiat al lui Zoltan Teszari, patronul RCS&RDS. Posturile de sport urmează să fie preluate de Adrian Tomșa. Licența Look TV este deținută de Transilvania Look SRL, care îi are acționari pe Intel Sky Broadcast Ltd. din Malta cu 99% și pe Arpad Paszkany cu 1%.

Într-un astfel de scenariu, dacă este implicat RCS-RDS, ambele părți ar avea de câștigat (win-win): 

1. Digi nu are avea nevoie de încă două posturi de televiziune, având deja mai multe canale sportive.  Cele două noi posturi ar putea duce la o canibalizare a publicului iubitor de fotbal. Preluarea unui post concurent doar pentru a-l închide nu este o practică obișnuită în România. Ca urmare, la prima vedere, pare o afacere proastă pentru patronul RCS-RDS.

2. Beneficiul RCS&RDS ar fi însă meciurile de fotbal din Liga 1 pentru care s-au plătit deja drepturi de televizare. Compania de cablu are nevoie de câți mai mulți abonați, iar meciurile din Liga I sunt un element de atragere a publicului, de creștere a cotei de piață. Serviciile de cablu TV și internet ar fi adevărata miză a tranzacției, prin care se amortizează costul ridicat al transmisiilor și drepturilor de televizare. În momentul vânzării drepturilor de televizare de LPF către compania ISB din Malta, Gazeta Sporturilor scria că în spatele firmei s-ar afla chiar Arpad Paszkany. Imediat, meciurile din Liga 1 au început să fie difuzate de cele două posturi tv ale omului de afaceri. 

3. Omul de încredere al lui Teszary, cel care urmează să preia posturile, ar urma să le țină funcționale, pentru păstrarea licenței, care ar putea fi returnată într-o formă sau alta, dacă actualul proprietar revine în țară/bussines.  

Reamintim că omul de afaceri Arpad Paszkany este judecat într-un proces care are de-a face chiar cu echipa de fotbal CFR Cluj.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj au dispus în iunie 2016, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva lui Arpad Paszkany, acționar majoritar la Clubul CFR 1907 Cluj, și Iuliu Mureșan, președintele clubului, pentru constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, evaziune fiscală și spălare de bani, toate în formă continuată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel