Locuri de muncă unde poţi câştiga peste 3000 de lei chiar dacă nu ai studii superioare
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Un frizer poate câştiga cât un corporatist  cu studii universitare / Foto: Pxhere
Un frizer poate câştiga cât un corporatist cu studii universitare / Foto: Pxhere
Românii fără facultate care s-au săturat să lucreze tot pe minim pe economie şi vor să câştige mai mult se pot orienta pentru o serie de meserii mai bine plătite. Pot alege din mai multe posturi la mare căutare, cum ar fi cel de dispecer, frizer, bucătar, vopsitor auto sau maistru. Leafa lunară pentru astfel de joburi depăşeşte 3000 de lei.

Dispecerii se află în topul căutărilor celor mai mulţi angajatori din ţară. Firmele de transport îşi caută dispeceri disponibili să lucreze în trei schimburi. Vestea bună este că printre condiţiile de angajare nu se regăsesc şi studiile superioare sau cunoaşterea limbilor străine. Vopsitor auto este o altă meserie la mare căutare. Vopsitorii auto pot câștiga şi de trei ori mai mult în străinătate. Media salarială peste astfel de poziţii este de 3.300 de lei net pe lună, conform datelor din Salario.

Maiștrii sunt la rândul lor căutați, îndeosebi în construcții sau în industrie. Aceştia pot aduce acasă, la rândul lor, o chenzină cu mult peste salariul minim. Aceştia câștigă în medie 3.400 de lei. "Un candidat care dorește să obțină un job de maistru, de regulă, trebuie să aibă studii medii în domeniul tehnic. Cel mai frecvent companiile care caută astfel de persoane activează în industria construcțiilor, auto sau producție, iar salariile oferite variază în funcție de experiența anterioară de lucru, dar și de amploarea proiectului pe care urmează să-l gestioneze" spun reprezentanţii unei platforme specializate de recrutare din România.

De asemenea, un bucătar poate câştiga foarte bine dacă ține pasul cu ceea ce își doresc oamenii să mănânce și dacă reușește să iasă din zona de mâncare de cantină. Bucătăria mediteraneană sau vegană sunt două stiluri apreciate de oamenii înstăriți, iar șansa de a lucra la un restaurant select nu este de ratat. Cu cât mai vizitat și de calitate este locul în care lucrezi, cu atât angajatorul va fi mai generos.

Meseria de frizer/ hairstylist nu va muri niciodată. Oamenii vor să arate mereu îngrijiţi, aranjați, iar evenimentele sociale îi determină pe mulţi să apeleze la saloanele de înfrumusețare. Un tuns de calitate poate să ajungă până la 100 de lei, depinde mult de salon și de zona în care este amplasat. Şi ca frizer angajat poţi câştiga frumos peste 3000 de lei.

Meseria de barman/ barista se poate face fără studii superioare, iar nivelul salarial la care poți ajunge poate fi destul de mare. Chiar dacă pornești de jos, de la un pub de cartier sau de prin centrul orașului, vei putea avansa și ajunge să lucrezi la cele mai exclusiviste locații și evenimente, inclusiv pe un vas de croazieră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel