Locul din România despre care se crede că ar fi un portal spre altă lume. Unde se află "Pădurea de Argint"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Într-o pădure din România se întâmplă fenomene stranii, din spusele localnicilor. Este şi motivul pentru care se crede că zona ar fi o cale de acces către o altă lume. 

O pădure de la marginea satului Săcărâmb din Munţii Metaliferi, cunoscută sub numele de Pădurea de Argint, a devenit cunoscută în rândul pasionaților de paranormal după ce aici au fost semnalate mai multe fenomene neobișnuite, inclusiv apariția unor aşa-zise OZN-uri. Mai multe obiecte luminoase au fost zărite printre copaci iar oamenii din apropiere spun că aud în fiecare noapte zgomote care seamănă cu bătăile într-o tablă de fier însoţite, ritmic, de bubuituri puternice.

Este zona care înconjoară fostul sat minier din Munţii Metaliferi de unde au fost exploatate, în trecut, 40 de tone de aur. A primit numele de "pădurea de argint" datorită fagilor albi în scoarţa cărora se reflectă razele soarelui și ale lunii.

Niciuna dintre relatări nu a putut fi susţinută cu dovezi foto sau video. Singurele expertize mai amănunţite au avut loc înainte de '90 când mai mulţi specialişti de la Institutul de Fizică din București au făcut măsurători aici. Aceștia au măsurat nivelul radiațiilor, al magnetismului și au luat probe de sol și plante.

Din relatările localnicilor, unii dintre cercetători le-ar fi spus că "e ceva ieșit din comun’" în pădure și că aparatele lor de măsurare "au fost date peste cap".

Pe forumurile de discuții ale pasionaților de paranormal, Pădurea de Argint se află la loc de cinste în topul locațiilor cu potențial paranormal din România. Mulţi cred că locul reprezintă un portal către altă dimensiune, prin intermediul căreia extratereștrii vizitează planeta noastră. Toate rămân, însă, la stadiul de supoziţii.

Pădurea se întinde pe 13 hectare și ar fi unică în Europa.

Izvorul tămăduitor din Pădurea de Argint

Se crede că în această pădure există un izvor tămăduitor, un loc cu ape minerale naturale care are potențialul de a susţine sănătatea şi a-i vindeca pe cei care suferă de diferite afecţiuni.

Localnicii spun că, la mijlocul secolului al XIX-lea, izvorul a fost vizitat de împăratului Franz Joseph, în timpul călătoriei sale în Transilvania. „Povestea spune că împăratul Franz Joseph  a traversat pădurea, pe drumul pe care aurul extras de mineri era transportat spre Zlatna, oprindu-se în dreptul unui izvor. Aici a luat masa şi a băut din apa tămăduitoare a izvorului, despre care se spune că a aflat că aduce binefaceri sănătăţii. Apa acestui izvor este foarte pură şi este încărcată de energie, lucru stabilit de numeroase studii“, se arată în monografia Săcărâmbului.

Pădurea de Argint va rămâne mereu un mister, la fel ca şi pădurea Hoia Baciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel