Locuitorii din trei regiuni din Ucraina îndemnați să evacueze cât mai au posibilitatea: Vor fi sub foc și amenințarea cu moartea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie cu rol ilustrativ
Fotografie cu rol ilustrativ
”Este necesar să fim pregătiți pentru agravarea în continuare a situației”, a avertizat ministrul pentru Reintegrarea Teritoriilor Ocupate din Ucraina.

Viceprim-ministrul Ucrainei, ministrul Reintegrării Teritoriilor Ocupate, Iryna Vereșciuk, s-a adresat locuitorilor din regiunile Lugansk, Donețk și Harkov și le-a cerut să evacueze. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al ministerului, potrivit UNIAN.

Vereșciuk a explicat că retragerea trupelor de ocupație din regiunile Kiev și Cernihiv nu a fost un  gest de bunăvoință înainte de următoarea rundă de negocieri, așa cum încearcă să prezinte oficialii ruși. ”A fost un gest de voință de fier a armatei noastre, a autorităților și a întregului popor ucrainean” a declarat aceasta.

”Oamenii vor fi sub foc și amenințarea cu moartea și nu vom putea ajuta”

Potrivit ei, ucrainenii trebuie sa fie pregătiți, din păcate, pentru o escaladare ulterioară.

”De aceea, șefii administrațiilor militare din regiunile Harkov, Lugansk și Donețk cer populației să părăsească granițele regiunilor și fac totul pentru a se asigura că evacuarea este organizată”, a subliniat Vereșciuk.

”Avem nevoie de asta acum, pentru că atunci oamenii vor fi sub foc și amenințarea cu moartea și nu vom putea ajuta. Pentru că va fi aproape imposibil să oprim focul. Trebuie să evacuăm cât timp există o astfel de oportunitate”, a menționat oficialul.

Pe 6 aprilie, șeful administrației militare regionale Lugansk, Serghei Gaidai, a declarat că în această regiune inamicul ar putea să treacă la ofensivă în aproximativ trei-patru zile.

”În regiunea Lugansk, invadatorii ruși ar putea încerca să treacă la ofensivă în trei sau patru zile. S-a înregistrat furnizarea constantă de noi forțe inamice”, a spus șeful administrației militare regionale Lugansk, Serghei Gaidai.

Rușii au atacat Harkov de zeci de ori în timpul nopții

Harkov a fost supus la un atac cu până la 30 de lovituri inamice pe timp de noapte. Acest lucru a fost anunțat de președintele administrației militare regionale Harkov, Oleg Sinegubov, pe canalul Telegram.

"Din nou, noaptea, invadatorii ruși au lansat aproximativ 27 de lovituri din diferite tipuri de arme asupra zonelor rezidențiale din Harkov. Inamicul vrea să ne demoralizeze și continuă să dea lovituri haotice asupra infrastructurii civile", a scris Sinigubov.

Președintele UVA a subliniat că Forțele Armate ale Ucrainei dețin poziții în regiunea Harkov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel