Locuitorii din cartierul Henri Coandă, din nou la mâna PSD 
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Nicușor Dan
Sursa foto: Facebook Nicușor Dan
Crește nervozitatea în rândul bucureștenilor din cartierul Henri Coandă din cauza consilierilor PSD care le blochează de săptămâni bune un proiect de importanță majoră. Exproprierile necesare realizării căii de acces prin strada Biharia nu pot fi demarate fără votul a două treimi dintre consilieri, dar oamenilor lui Firea din CGMB nu pare să le pese de așteptările cetățenilor. 

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, va încerca, luni, în ședința Consiliului General, să treacă un proiect care va face posibilă crearea unei alternative de acces în cartierul Henri Coandă. Este vorba despre exproprieri în zonă astfel încât strada Biharia să poată fi folosită de locuitorii din cartierul sufocat de traficul infernal din nordul orașului. Proiectul s-a mai aflat de două ori pe ordinea de zi a CGMB, însă nu a putut fi votat din cauza boicotului reprezentaților PSD. De fiecare dată, aceștia au inventat pretexte pentru a ieși din sală înaintea votului. La ultima ședință, consilierii conduși de Aurelian Bădulescu au invocat lipsa bugetului alocat pentru exproprieri, însă obiecția nu are temei întrucât alocările se pot face ulterior aprobării proiectului. 

În plus, odată cu părăsirea lucrărilor Consiliului, consilierii PSD au pus pe pauză și alte proiecte extrem de importante pentru locuitorii din mai multe zone ale Capitalei, cum ar fi exproprierile necesare continuării modernizării bulevardului Prelungirea Ghencea și a lucrărilor la străpungerea Splaiul Dudescu – Calea Vitan. Și atunci, ce justifică atitudinea sfidătoare față de cetățeni a celor trimiși de Gabriela Firea în Consiliu? Nici o explicație rațională nu poate fi găsită! Ceea ce par să uite consilierii PSD este faptul că bucureștenii așteaptă realizări din partea administrației locale, nu să fie spectatori la meciuri politice fără sens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel