Data actualizării:
Data publicării:

Locuitorii din Bruxelles vor putea fi înmormântaţi împreună cu animalele de companie. Noi reguli și amenzi uriașe

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Locuitorii din Bruxelles vor avea dreptul de a fi înmormântaţi împreună cu animalele lor de companie.

Iniţiativa face parte dintr-un nou set de reguli îndreptate spre protejarea animalelor. Aceste reguli sunt, deocamdată, în curs de finalizare de către Guvernul local şi se aşteaptă să intre în vigoare în primăvara anului viitor.

Noile reguli prevăd că plecarea în viaţa de apoi împreună cu un prieten patruped va deveni posibilă, dacă proprietarul animalului îşi exprimă o astfel de dorinţă în timpul vieţii. Dacă animalul de companie moare după proprietar, mormântul va putea fi deschis pentru a pune rămăşiţele animalului de companie lângă acesta, scrie Rador, citând euro-pulse.ru.

Regulile se vor aplica şi dreptului familiei, în special cazurilor de divorţ. Judecătorii vor decide modul în care părţile ar trebui să aibă grijă de animal şi să acopere costurile legate de tratamentul şi îngrijirea acestuia.

Bruxelles intenţionează, de asemenea, să interzică vânzarea şi expunerea animalelor la târguri. Iar proprietarii anumitor rase şi tipuri de animale vor fi obligaţi să susţină un examen sau să urmeze un curs de formare.

Legea va incrimina totodată ignorarea unui animal aflat în dificultate. De asemenea, abuzatorii de animale vor fi trimişi la închisoare. Cele mai grave infracţiuni vor fi pedepsite cu închisoare de până la cinci ani sau cu amendă de 500.000 de euro.

Anterior, Europulse a anunţat că, în viitorul apropia, proprietarul nu va mai trebui să plătească pentru transportul unui animal de companie în transportul public din Bruxelles.

În România, cei care nu au grijă de animale sau le maltratează riscă amenzi care se ridică la 12.000 de lei sau până la șapte ani de închisoare, în funcție de gravitatea faptei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel