Locuințe ANL, medici. Legea, promulgată de Klaus Iohannis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede că medicii cu vârste de peste 35 de ani pot obține locuințe ANL. 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 28/2017 pentru completarea art. 6 din Legea nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de aplicare a acesteia.

Legea prevede că medicii specialişti şi rezidenţi şi cadrele didactice calificate pot obţine locuinţe ANL şi după 35 de ani.

Ordonanţa are ca obiect completarea art. 6 din Legea 152/1998, în sensul că ANL este autorizată să utilizeze pentru cheltuieli de funcţionare 5% din resursele constituite pe anul în curs rezultate din închirierea şi vânzarea locuinţelor.

[citeste si]

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a mai promulgat joi încă legi:

- Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 321/2006 privind regimul acordării finanţărilor nerambursabile pentru programele, proiectele sau acţiunile privind sprijinirea activităţii românilor de pretutindeni şi a organizaţiilor reprezentative ale acestora, precum şi a modului de repartizare şi de utilizare a sumei prevăzute în bugetul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni pentru această activitate;

- Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2017 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 107/1999 privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice;

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel