Un sat poate dispărea de pe harta României
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Marinas
WhatsApp
comuna_gogosu
comuna_gogosu
PER protestează împotriva „indiferenței criminale” a autorităților române cu privire la satul Izvoarele, zguduit de cutremure de șapte ani. 

Partidul Ecologist Român (PER) protestează față de modul iresponsabil în care autoritățile acționează în cazul localității Izvoarele, județul Galați.

„Instituțiile care ar trebui să lucreze în interesul cetățenilor și care funcționează pe banii cetățenilor - Administrația Prezidențială, Guvern, Parlament, Consiliu Județean etc, sunt primele care încalcă drepturile fundamentale ale românilor. Și locuitorii de la Izvoarele merită să fie tratați cu respect, merită să li se garanteze dreptul la proprietate. Din păcate, pentru președintele Klaus Iohannis, o mână de oameni dintr-un sat nu reprezintă o miză. Casele și viața lor nu sunt importante. Domnul Klaus Iohannis nu se comportă ca un șef de stat, ci ca un președinte de bloc, asistă contemplativ la distrugerea unei localități. O atitudine similară au și Guvernul, și Parlamentul, și autoritățile locale. Asistăm parcă la o olimpiadă a incompetenței, o olimpiadă în care toți demnitarii se întrec în încălcarea legii”, se arată într-un comunicat transmis de PER redacției DC News.

[citeste si]

Au trecut șapte ani de când satul Izvoarele a fost zguduit de cutremure și „este revoltător că autoritățile nu spun clar nici acum dacă fenomenele au cauză naturală sau antropică”. Există voci care au încercat să deturneze fenomenele de acolo, susținând că acestea ar fi de natură divină, că ar fi un blestem. „Minciună! Este vorba de o gestionare proastă a autorităților române, în cârdășie cu agentul economic (OMV Petrom) care operează în zonă, a acțiunii de exploatare a resurselor subsolului”, se mai arată în comunicatul de presă.

Rapoartele care s-au întocmit din 2010 până astăzi au caracter secret, potrivit sursei care suspectează că secretivitatea acestora se datorează faptului că ele demonstrează că fenomenele nu au o cauză naturală, ci una antropică, „iar președintele, demnitarii și guvernanții vor să ascundă acest lucru”. Dacă adevărul ar ieși la iveală, OMV Petrom ar trebui sancționat în baza articolului din legea mediului care spune că „poluatorul plătește”, mai menționează sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel