Localitatea din Deltă care începe să înflorească: Oamenii au înțeles că suntem o echipă. Totul este în memoria lui Ivan Patzaichin
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Captură video
Sursă foto: Captură video
Turismul în Delta Dunării se dezvoltă pe zi ce trece ca urmare a determinării de care dau dovadă autoritățile publice locale. Un bun exemplu în acest sens este Silviu Rahău, primarul comunei Crișan, care a oferit un interviu exclusiv pentru DC News.

Comuna Crișan se află în centrul Deltei Dunării și este tranzitată de la vest la est de brațul Sulina. Reprezentativ pentru această comună este satul Mila 23, localitatea de origine a canoistului român Ivan Patzaichin. Marele sportiv a trecut la cele veșnice anul trecut, la începutul lunii septembrie (citește AICI).

Silviu Rahău, primarul comunei Crișan, a oferit un interviu, în exclusivitate pentru DC News, în care a expus proiectele pe care le demarează în vederea creșterii nivelului de trai în comuna pe care o păstorește și prin care încearcă să atragă tot mai mulți turiști în zonă: 

„În localitatea Mila 23 avem un parc destinat dezvoltării tradițiilor locale, cu zonă de prezentat produse locale, cu zonă de evenimente, loc de joacă pentru copii, zonă de promovare a turismului gastronomic. Totul este făcut pentru a dezvolta comunitatea.

De asemenea, legat de promenada localității Mila 23, sperăm ca cei de la Apele Române să ne predea digul pentru a face o faleză frumoasă cu titlul Ivan Patzaichin. În plus, podul care traversează canalul din localitate va fi unul al personalităților sportive, iar tot ce se va întâmpla la Mila 23 va fi în memoria lui Ivan Patzaichin. Sperăm să facem tot ce trebuie ca să aducem localitatea la nivelul pe care îl merită. Infrastructura nu ne permite accesul spre localitate decât pe apă, iar noi vom face tot ce trebuie pentru a moderniza infrastructura de pe uscat a localității.

Fundația Ivan Patzaichin are un proiect pe care Primăria Crișan l-a avizat și care este în avizare pe fonduri europene pentru a fi realizată Casa Memorială Ivan Patzaichin. Este important că cineva se ocupă, își face treaba, iar din partea noastră are toată susținerea (citește mai multe AICI)“, a spus Silviu Rahău.

Alte proiecte în comuna Crișan

„În ceea ce privește evenimentele din comună, pe 18 iunie avem Bibaniada Femeilor. Grupul Rusalka se ocupă de promovarea turismului în Delta Dunării și va face un eveniment în care femeile vor pescui. De asemenea, în al doilea weekend din septembrie avem Festivalul Borșului de Pește și începând de anul viitor vom face, în localitatea Caraorman, sărbătoarea Stejarului Îngenuncheat.

La Caraorman avem acest monument, Stejarul Îngenuncheat, secular, unde a fost construit un monument, iar toată istoria de acolo cu siguranță că va face orice turist să se regăsească în energia locului. Dacă mergeți acolo, veți simți pulsul respectiv.

În ceea ce privește implicarea comunității, toată lumea este prezentă, toată lumea ne ajută, ne susține și toți au înțeles că dacă nu suntem o echipă, nu avem cum să mergem mai departe. Toți au înțeles că dacă se fiscalizează lucrurile se schimbă în bine, iar în ultimii 2 ani fiscalizarea operatorilor turistici din zonă a crescut cu 80%“, a conchis, pentru DC News, Silviu Rahău, primarul comunei Crișan.

Primăria Crișan este membru în Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, organizație care are scopul de a dezvolta și de a promova destinația turistică Delta Dunării și Dobrogea de Nord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel