Liz Truss: Nu ne vom lăsa speriați de amenințările nucleare ale lui Putin. Trimite și mai mulți rezerviști la o soartă teribilă
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Truss a vorbit despre amenințările lui Vladimir Putin, după ce acesta a avertizat Occidentul cu folosirea armelor nucleare.

Liz Truss l-a avertizat aseară pe Vladimir Putin că nu va câștiga niciodată în Ucraina, în ciuda amenințării sale „disperate” de a folosi arme nucleare. Ea și Joe Biden l-au denunțat pe Putin la New York, după ce acesta a ținut un discurs la Moscova.

Putin a spus că a ordonat mobilizarea rezerviștilor pentru a lupta în Ucraina și a susținut că „nu blufează” cu privire la utilizarea arsenalului său nuclear.

Liz Truss: Putin încearcă cu disperare să-și justifice eșecurile catastrofale

Adresându-se adunării generale a ONU, Liz Truss a spus că Putin „încearcă cu disperare să-și justifice eșecurile catastrofale”. Premierul le-a spus liderilor mondiali că Marea Britanie va cheltui 3% din PIB pentru apărare până în 2030.

Ea a adăugat: „El (Putin) se dublează trimițând și mai mulți rezerviști la o soartă teribilă. El încearcă cu disperare să revendice mantaua democrației pentru un regim fără drepturi și libertăți ale omului. Acesta face și mai multe afirmații false și amenințări, iar acest lucru nu va funcționa. Alianța internațională este puternică – Ucraina este puternică”.

Liz Truss, care a purtat discuții la New York cu soția lui Volodymyr Zelensky, Olena, a spus că ucrainenii „nu doar își apără propria țară, ci apără valorile noastre și securitatea lumii întregi. De aceea trebuie să acţionăm”.

Președintele Biden a condamnat amenințarea lui Putin de a-și desfășura arsenalul nuclear după o serie de eșecuri militare.

„Un război nuclear nu poate fi câștigat și nu trebuie purtat niciodată”, a spus el în adunarea generală a ONU. „Vom fi solidari împotriva agresiunii Rusiei, punct”, a adăugat președintele american.

El a spus că Rusia a „încălcat fără rușine principiile de bază” ale ONU cu un „război brutal și inutil”, scrie Daily Mail.

China cere o „încetare a focului prin dialog”, după anunțul lui Putin de mobilizare parțială: Suveranitatea și integritatea teritorială a tuturor țărilor ar trebui respectate

China a cerut o „încetare a focului prin dialog” după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat o mobilizare militară parțială în mijlocul războiului din Ucraina.

„Solicităm părților relevante să realizeze o încetare a focului prin dialog și consultare și să găsească o soluție care să țină cont de preocupările legitime de securitate ale tuturor părților cât mai curând posibil”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Wang Wenbin, într-o conferință de presă de miercuri.

„Susținem întotdeauna că suveranitatea și integritatea teritorială a tuturor țărilor ar trebui respectate, scopurile și principiile Cartei ONU ar trebui respectate, preocupările legitime de securitate ale tuturor țărilor trebuie luate în serios și toate eforturile care conduc la soluționarea pașnică de crize ar trebui sprijinite”, a spus el (citește continuarea AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel