Livrări gaze către Europa după explozia din Austria. Fluxul actual
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
conductă gaze
conductă gaze
Livrările de gaze de la terminalul din Austria au revenit la normal, după ce explozia de la terminalul Baumgarten a provocat îngrijorări cu privire la aprovizionarea cu gaze în perioada de iarnă.

Compania care operează terminalul de gaze naturale de la Baumgarten, estul Austriei, s-a concentrat miercuri pe identificarea cauzelor care au provocat explozia de marţi, după ce livrările de gaze către ţările vecine au revenit la normal, informează Reuters.

De asemenea, preţurile la gaze naturale au scăzut miercuri după ce, marţi, au crescut, întrucât explozia de la terminalul Baumgarten a provocat îngrijorări cu privire la aprovizionarea cu gaze în perioada de iarnă.

Terminalul de la Baumgarten este principalul centru de distribuţie în Austria pentru gazul natural venit din Rusia şi Norvegia.

'Am revenit la un regim normal de funcţionare. În prezent, ne îndreptăm atenţia spre identificarea cauzei incidentului şi evaluarea a ceea ce trebuie făcut în continuare pentru a repara instalaţia', a declarat purtătorul de cuvânt de la Gas Connect Austria. Livrările de gaze către Rusia spre Italia au fost reluate în noaptea de marţi spre miercuri, după ce, în urma exploziei de marţi, care s-a soldat cu un mort şi rănirea mai multor persoane, Italia a anunţat că este pregătită să declare stare de urgenţă.

Miercuri, preţul la energie pentru ziua următoare era de aproximativ 26 de euro/megawaţi oră, o scădere de 65% comparativ cu preţul înregistrat marţi. Ucraina a anunţat şi ea că tranzitul gazelor naturale ruseşti spre consumatorii europeni a revenit la valori normale, după ce, marţi, volumul livrărilor a scăzut cu 23%, ca urmare a exploziei la terminalul din Austria.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel