Liviu Dragnea, referendum tema familiei
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Liviu Dragnea a anunţat, sâmbătă, în deschiderea Comitetului Executiv Naţional al partidului, că există intenţia ca în această toamnă să fie organizat referendumul de modificare a Constituţiei pe tema familiei.

Legea referendumului se află printre priorităţile legislative ale parlamentarilor social-democraţi, care s-au reunit anterior CExN al PSD, tot la Mamaia. 'Legea referendumului, cu precizarea că săptămâna viitoare va trebui sa fie avizată în comisie şi adoptat raportul pentru ca la votul final următor să o adoptăm. Este o lege pe care trebuie sa o adoptăm repede, ea fiind necesară pentru a intra la vot final în Senat legea de modificare a Constituţiei cu privire la definirea familiei. Ştiţi că avem un angajament in acest sens, intenţia noastră este ca in această toamnă să ajungem că organizăm referendumul de modificare a Constituţiei pe tema familiei', a declarat Dragnea.

Priorităţi legislative pentru noua sesiune parlamentară sunt, totodată, legea parteneriatului public privat, legea prevenţiei, Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, legile justiţiei, legea pensiilor, legea energiei electrice şi a gazelor naturale. De asemenea, social-democraţii acordă o mare importanţă legii privind vânzarea terenurilor agricole şi silvice. 'Proiectul de lege este aproape gata, este dat la nişte specialişti să-l aibă o ultimă analiză după care o să-l discutăm în partid foarte rapid. Ne interesează să creştem şansele cetăţenilor români de a cumpăra terenurile româneşti.

[citeste si]

Nu putem să stăm indiferenţi la ceea ce se întâmplă în România cu terenurile noastre care sunt cumpărate de către străini', a argumentat liderul PSD. Pe agenda parlamentară se află şi legea bugetului de stat, proiect care va fi depus la Parlament în luna octombrie, precum şi legea zootehniei. Codul muncii, legea sănătăţii, legea privind vaccinarea, legea 50 a urbanismului, legea privind gestionarea ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje, legea privind prevenirea şi combaterea violenţei în familiei, legea minelor şi legea privind înfiinţarea Casei de comerţ a României, 'o intenţie bine primită de o mare parte a mediului de afaceri'.

'Sigur că sunt unii nervoşi, dar prin înfiinţarea acestei companii de stat cresc şansele producătorilor români de a avea un export ordonat prin care vor fi ajutaţi să-şi exporte produsele în cantităţi mari şi la preţuri bune', a adăugat Dragnea. Nu în ultimul rând, printre priorităţile PSD se află Codul administrativ, Codul finanţelor publice locale şi legea lobby-ului. 'Mai este un pachet serios din partea guvernului de ordonanţe', a completat preşedintele Camerei Deputaţilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel