Dragnea: Codul Rutier ar trebui dezbătut în Parlament. Stroe vrea OUG
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Dezbaterile pe marginea proiectului Codului Rutier este departe de a se fi încheiat. În timp ge Guvernul ar putea lua o decizie privind adoptarea acestuia prin Ordonanță de Urgență în ședința de miercuri, viceprim-ministrul Liviu Dragnea declară că poate proiectul privind modificarea Codului Rutier  ar trebui dezbătut în Parlament.

"Pe deoparte este fundamentată necesitatea sau urgenţa acestei modificări a Codului Rutier. Pe de altă parte este un document extrem de important cu efecte supra tuturor pentru că toţi avem ori maşină, ori mergem cu bicicleta ori suntem pietoni. Poate ar trebui o dezbatere în Parlament. O să discutăm astăzi (în şedinţa de Guvern n.r.) să vedem care este cea mai bună variantă", a spus Dragnea, miercuri dimineața.

 Radu Stroe:  Adoptarea  Codul rutier este o decizie politică și va fi luată prin OUG

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat că modificările Codului Rutier vor fi  dezbătute în şedinţa de Guvern de miercuri în forma unei ordonanţe de urgenţă, acesta fiind ferm pentru această modalitate de adoptare.

Radu Stroe a precizat, după ce a participat la comandamentul de urgenţă coordonat de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ca un element de noutate faptul că administratorii drumurilor vor fi aspru sancţionaţi cu amenzi de până la 16.000 de lei în cazul în care nu-şi îndeplinesc atribuţiunile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel