Liviu Dragnea, la Palatul Victoria. Şedinţă de urgenţă. Tema zilei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Liviu Dragnea a ajuns la Palatul Victoria pentru discuţia cu miniştrii pe tema descentralizării.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns, joi după-amiază, la Palatul Victoria pentru o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii pe tema descentralizării. Luni, Dragnea a anunţat că i-a cerut premierului să convoace joi o întâlnire pentru a lămuri atitudinea membrilor Cabinetului faţă descentralizare, adăugând că acest proces trebuie să înceapă foarte rapid.

'Au fost mai multe intervenţii ale colegilor mei din BPN care s-au referit la o reticenţă mare din partea membrilor Cabinetului în ceea ce priveşte descentralizarea. Şi anume - toţi spun că este foarte bună, dar nu acum. Şi am rugat-o pe doamna prim-ministru ca joi după-amiază să am şi eu o întâlnire, o să-l rog şi pe domnul Tăriceanu să vină, cu domnii şi doamnele ministru pentru a lămuri o dată pentru totdeauna atitudinea miniştrilor faţă de descentralizare. Este o decizie politică asumată şi în programul de guvernare, asumată şi în coaliţie şi este un proces care trebuie să înceapă foarte repede', declara Dragnea atunci.

El a afirmat că există cadrul legal necesar pentru descentralizare. 'Hai să fim serioşi! Nu e nevoie de modificarea Constituţiei pentru descentralizare', susţinea liderul PSD.

[citeste si]

Liviu Dragnea, a apreciat joi, la Focşani, că procesul de descentralizare sectorială este întârziat, menţionând, în acest context, că în programul de guvernare al social-democraţilor este inclus acest deziderat şi că miniştrii din Guvern trebuie să lucreze şi pe această direcţie.

'Aceşti miniştri, membri ai Cabinetului României, când au acceptat să fie miniştri şi-au asumat tot programul de guvernare, absolut tot ce scrie în programul de guvernare, unde la loc de cinste este descentralizarea. Or, eu nu mai accept ca, după atâta timp, tot funcţionarii din ministerele respective să le pună în faţă nişte materiale care să conţină, de fapt, un şir întreg de argumente de cum şi de ce nu trebuie făcut. Şi atunci, ei au două variante foarte simple: ori susţin în continuare programul de guvernare pe care l-au asumat şi dau drumul la descentralizarea sectorială pe fiecare minister pe care îl conduc, ori dacă nu îşi asumă programul, nu mai pot sta în guvern, miniştrii', a afirmat Liviu Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel