Liviu Dragnea, întâmpinat cu steaguri secuiești
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Locuitorii din patru comune din Covasna au arborat pe case aproximativ două sute de steaguri secuiești chiar înaintea trecerii prin zonă a vicepremierului Liviu Dragnea. El participă la o dezbatere pe tema regionalizării, la Băile Balvanyos. 

[caption id="attachment_341314" align="alignleft" width="360"] Sursă foto: Mediafax[/caption]

Localnicii din comunele Olteni, Malnaş, Micfalău şi Bixad au vrut să atragă atenția vicepremierului că se află în Ținutul Secuiesc. La sosirea lui Liviu Dragnea în Balvanyos un reprezentant PPMT a arborat un panou pe care scria "Ţinutul Secuiesc şi autonomie" în română și în maghiară. Vicepremierul a declarat că atât timp cât nu există un proiect oficial, maghiarii nu au motive de protest.

Discuție deschisă despre viitorul lor

"Aştept o discuţie serioasă. O discuţie aşezată, o dezbatere serioasă. Aştept o discuţie deschisă, transparentă. Mâine (vineri - n.r) mi-aş dori să avem o abordare poate puţin diferită de cele pe care le-am avut până acum, să discutăm în mod serios despre viitorul lor, de modul în care statul român îi poate ajuta pe ei să aibă acces la dezvoltare durabilă. Să discutăm de proiecte de dezvoltare durabilă, de interconexiune de infrastructură dintre zonele în care trăiesc şi celelalte părţi ale teritoriului. Asta mă aştept", a declarat Liviu Dragnea, scrie Mediafax.

Proteste sau comunicare

Întrebat dacă se așteaptă la proteste, ministrul Dezvoltării Regionale a declarat "Mi-e greu să cred că persoana mea fizică generează proteste. N-am păţit pănă acum, dar Doamne fereşte. Altceva nu văd pentru ce să protesteze, pentru că nu am pus eu sau cineva din Guvern, oficial, un proiect: aşa va arăta România regionalizată. Atunci pentru ce, Doamne iartă-mă, să protesteze? Eu aş prefera să câştigăm timp să comunicăm, să discutăm".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel