Liviu Dragnea îi răspunde lui Klaus Iohannis, după ce a respins-o pe Sevil Shhaideh- LIVE TEXT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Liviu Dragnea a spus că PSD şi ALDE vor lua o decizie cu privire la ce vor face în legătură cu refuzul președintelui de a desemna premierul propus, iar dacă vor ajunge la concluzia că este bine pentru ţară suspendarea din funcţie a lui Klaus Iohannis, nu o să aibă nicio ezitare .

"M-am consultat cu colegii, mâine - cel mai târziu poimâine, o să trebuiască să luăm o decizie şi, parafrazându-l pe cel care a vorbit la ora 12,00, vreau să cumpănesc foarte bine, dar nu între un interes personal sau de grup, ci între ceea ce este bine sau rău pentru România. Nu are rost să ne ascundem după degete. Am primit o avalanşă de mesaje de la oameni care cer cu fermitate suspendarea preşedintelui. Nu este o decizie uşoară. Dacă, în urma acestei analize, vom ajunge la concluzia că pentru ţară e bine să îl suspendăm pe preşedinte, nu o să am nicio ezitare", a afirmat Dragnea.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

La ora 16:00, Liviu Dragnea a făcut primele declarații. 

DCNews a transmis LIVE TEXT declarațiile lui Liviu Dragnea:

- am urmărit și noi cu stupefacție anunțul lui Iohannis, de fapt răspunsul său la propunerea noastră.

- împreună cu ai mei colegi am analizat, am încercat să găsim care ar putea fi resorturile cinstite care ar fi putut sta în spatele acestei decizii.

- părerea noastră este că acest om de fapt vrea să declanșeze o criză politică în România. Joi,  după consultări, a sunat-o pe dna Sevil invitând-o să discute despre programul de guvernare. I-a zis că o va numi, dar vrea să aibă și o discuție. După alegeri, am sperat că și domnul Iohannis, și oamenii, și instuțiile cu care se consultă au înțeles că românii nu mai vor jocuri politice și nici jocuri oculte. Se pare că m-am înșelat. Iohannis nu vrea să respecte votul din 11 decembrie.

- cred că și dumnealui, și acoliții sunt speriați de două lucruri: de posibilitatea certă ca programul de guvernare votat de români să fie pus în practică și românii să înceapă să trăiască mai bine, lucru care se pare că îl deranjează. Apoi că a înțeles că nu mai vrem să mai perpetuăm un sistem toxic pentru România.

 - Iohannis a semnat numirea dnei Sevih în funcția de ministru, putea să o refuze. Nu cred că de anul trecut și până astăzi au apărut motive care să îi dea posibilitatea să refuze propunerea.

- până mâine seară vom lua o decizie. Cum spunea și omul care a vorbit la ora 12:00 vreau să cumpănesc foarte bine. Nu va fi o decizie ușoară. Este o avalanșă de mesaje pe care le-am primit de la oameni care se simt jigniți și care cer suspendarea președintelui. Nu este o decizie foarte ușoară. Dacă în urma analizei pe care o vom face rapid vom ajunge la concluzia că este mai bine să îl suspendăm pe Iohannis, nu voi avea nicio ezitare să o fac.

- ne gândim serios la posibilitatea constituirii unei comisii care să analizeze rapid dacă gestul președintelui e constituțional sau nu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel