Liviu Dragnea a făcut marele anunț! Cum s-au încheiat negocierile cu partidele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunțat rezultatele negocierilor pe care liderii partidelor parlamentare le-au purtat joi, pe tema Codului fiscal.

Citește și: Gabriel Oprea anunță ”surprize” după consultările pe Codul fiscal

Liviu Dragnea a transmis că partidele au ajuns la un consens privind Codul fiscal, iar cea mai importantă prevedere rămâne cea convenită de echipa tehnică săptămâna trecută, și anume scăderea TVA la 20%, începând cu 1 ianuarie 2016 și - la 19%, din 2017.

De asemenea, s-a convenit încadrarea într-un deficit de 2% din PIB și reducerea impozitelor pe dividende la 5%, din 2017.

Liviu Dragnea a subliniat că se dorește ca acest Cod fiscal să fie unul care să dureze în timp, nu să fie modificat odată cu schimbarea puterii. 

Totodată, așa cum propunea co-președintele PNL Vasile Blaga, eliminarea taxei pe stâlp se va face de la 1 ianuarie 2017, la fel cum se va întâmpla și cu supraacciza pe combustibil. Liviu Dragnea a precizat că, la cererea ministrului Daniel Constantin, taxa pe stâlp în agricultură va fi eliminată mai devreme, de la 1 ianuarie 2016.

Citește și: PMP a stabilit în ce condiții va vota Codul Fiscal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel