Data actualizării:
Data publicării:

Farul Constanța - FCSB, rezultat final. Spectatorii au năvălit pe teren. Echipa lui Gică Hagi a luat din nou campionatul

Autor: Dan Carp | Categorie: Sport
WhatsApp
Farul Constanța a câștigat campionatul după o victorie pe teren propriu, scor 3-2, cu FCSB. La finalul meciului, spectatorii au năvălit pe teren pentru a celebra alături de fotbaliștii Farului câștigarea trofeului. 

Farul Constanța și-a adjudecat campionatul, deși mai este o etapă de disputat. Farul s-a distanțat la patru puncte de următoarea clasată, FCSB, astfel că nimic nu se mai poate întâmpla. În ultima etapă, FCSB va juca acasă în compania Rapidului, iar echipa lui Gică Hagi se va deplasa la Cluj, pentru un meci contra CFR-ului. 

Farul, care îşi trece în palmares al doilea titlu naţional, după cel obţinut de FC Viitorul în 2017, a reuşit o revenire spectaculoasă în această veritabilă finală a campionatului, după ce a fost condusă cu 2-0.

FCSB a început foarte bine meciul şi avea 2-0 în min. 17, prin golurile marcate de Adrian Şut (9), Andrea Compagno (17). Farul a revenit treptat în joc, a reuşit să reducă din diferenţă înainte de pauză, prin brazilianul Mateus Santos (42), cu capul, din centrarea lui Andrei Borza, profitând de ieşirea neinspirată a portarului Ştefan Târnovanu.

Tudor Băluţă (58) a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap, la centrarea lui Carlo Casap, iar Louis Munteanu (86) a marcat golul victoriei, din pasa lui Dan Sîrbu, după o degajare greşită a lui Iulian Cristea.

FCSB a avut o bară prin Compagno (40), dar şi Mateus Santos a ratat o ocazie uriaşă (72), şutând peste poartă de la 12 metri.

Imediat după ultimul fluier al meciului suporterii constănţenilor au invadat terenul sărbătorind titlul alături de jucători.

Farul va primi noul trofeu al campioanei Superligii, unul cu o înălţime de 58,3 centimetri şi o greutate de 5,2 kilograme, realizat de Monetăria Statului dintr-un aliaj de metale specific monetare şi placat cu argint. Pentru dezvoltarea lui, designerii s-au inspirat din teme şi motive tradiţionale precum Coloana Infinitului, dar şi referinţe din fotbalul internaţional. Trofeul a fost inscripţionat pe loc cu numele câştigătoarei, conform Agerpres. 

Știrea inițială: 

Farul Constanţa întâlnește FCSB, duminică, de la ora 21:00, la Ovidiu, într-un meci din etapa a 9-a a play-off-ului Superligii. Farul nu se poate baza pe vârful de lance, Denis Alibec, care a fost eliminat în ultima etapă după o lovitură cu cotul. 

Farul Constanța - FCSB 3-2, rezultat final

min 86. Louis Munteanu înscrie pentru 3-2! Poate fi golul care decide câștigarea campionatului

min 81. Florinel Coman ratează o mare ocazie, după ce a driblat trei adversari. Șutul său la colțul scurt a fost apărat de portarul gazelor. 

min 58! Gol Tudor Băluță! Acesta înscrie după o centrare venită de la Carlo Casap, proaspăt introdus pe teren. 

A început repriza secundă. 

Este pauză pe stadionul din Ovidiu. 

min 42. Gol Mateus! Borza centrează, iar atacantul Farului reduce din diferență. Este 1-2 acum! 

min 18. 2-0 pentru FCSB! Florinel Coman îi pasează lui Andrea Compagno care înscrie în poarta lui Aioani. 

min 8. Gol FCSB! Șut marchează de la marginea careului. Este 1-0 pentru FCSB. 

A început meciul.

2. -imagine fara descriere- (farul-fcsb-imagini-din-tribuna_50461400.jpg)

Iată echipele de start: 

FC Farul:

 Aioani - Kiki, Larie, Artean, Borza - Grameni, Nedelcu, Băluță - Mazilu, Louis Munteanu, Mateus

FCSB:

Târnovanu - Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovici - Ovidiu Popescu, Șut, Olaru - Octavian Popescu, Compagno, Coman

Meciul este considerat "finala campionatului", întrucât între liderul Farul şi FCSB, ocupanta locului doi în clasament, e doar un punct diferenţă, cu doar două etape înainte de finalul campionatului. În ultima etapă, Farul Constanţa va întâlni CFR Cluj, în deplasare, iar FCSB va juca acasă cu Rapid, pe Arena Naţională.

"Viaţa merge înainte şi după acest meci, cu siguranţă. Noi am făcut lucruri extraordinare până acum şi vom continua acest proces de dezvoltare şi vom încerca să devenim un grup european. Vrem să ajungem acolo, e un proces de durată în care să devenim foarte buni, competitivi. Este un moment important, într-adevăr, dar până la urmă este un meci de trei puncte. Întâlnim o echipă foarte bună şi încercăm să fim mai buni ca ei şi atât. Procesul de dezvoltare al clubului nu stă într-un singur meci. Nu stă într-o singură fază, înfrângerea sau succesul în acest meci. Noi trebuie doar să rămânem pe primul loc. Am avut energie şi motivaţie întotdeauna, aşa că noi trebuie să fim doar noi şi nimic altceva, aceasta este mentalitatea. Şi sperăm să prindem o zi bună, să fiu inspirat şi să câştigăm", a declarat Hagi.

"E foarte devreme să vorbim despre câştigarea titlului şi nici nu îmi place să vorbesc despre viitor. Îmi place să vorbesc despre mâine, despre meciul de mâine. Eu sunt aici să ajut de o bucată mică de timp. Eu nu am făcut foarte multe, doar am completat un puzzle, este meritul lor în mare parte. Noi trebuie să câştigăm titlul pentru aceşti oameni. Nu pot vorbi acum despre finalul campionatului, pentru că mâine avem un meci important care nu este ultimul, este penultimul, trebuie să luăm pas cu pas. Nu este o luptă între mine şi Gheorghe Hagi. Este o luptă între FCSB şi Farul. Este un singur meci, unul foarte important, nu vedem lucrurile prin prisma unui singur om sau unui singur meci. Este o chestiune colectivă. Şi eu visez, şi jucătorii visează, toţi avem nevoie să visăm. Şi îmi place să visez, şi, normal, că îmi doresc să câştigăm campionatul, dar nu putem spune de acum dacă se va întâmpla. Dar îmi place să visez. Am câştigat câteva trofee şi probabil că sunt un tip norocos. Înţeleg că e vorba şi de noroc, dar trebuie să faci lucrurile aşa cum trebuie, să dai tot ce e mai bun", a spus Charalambous.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel