LiveText și Foto de la Congresul PNL: Noul Statut al PNL a fost adoptat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Liberalii se reunesc, vineri şi sâmbătă, în Congres, pentru adoptarea Statutului şi alegerea conducerii. De Ce News va transmite direct din sala de congres, în format LiveText, toate evenimentele importante care vor avea loc.

Update: - ora 16.58: au fost anunțați 1.427 de delegați cu drept de vot. Statutul PNL a fost adoptat cu 1.424 de voturi și 3 voturi împotrivă

- ora 16.53: a început votul pentru adoptarea noului Statut al PNL

- ora 16.51: Comisia de Numărare și Validare a votului a fost anunțată și aprobată

- ora 16.25: Crin Antonescu preia cuvântul: „Câștigul a venit la PNL, și el va rămâne la PNL și când Uniunea Social Liberală își va înceta existența”. (...) Un nou atac subtil, lansat de Crin Antonescu la adresa contestatarilor: „În loc să ne văicărim, mai bine candidăm”

- ora 15.47: Vorbește Varujan Vosganian: „PNL trebuie să fie sinteza dreptei din România. (...) Noi am fost tot timpul pe scenă, pentru că am fost sinceri”

- ora 15.36: primarul Bacăului, Romeo Stavarache, a luat cuvântul: „Premierul Tăriceanu, cel mai important al României post-decembriste”

- ora 15.25: Tudor Chiuariu a luat cuvântul: „România va deveni o țară liberală atunci când va fi condusă de un președinte liberal”

ora 15.24: Crin Antonescu îi atacă subtil pe Ludovic Orban și Andrei Chiliman: „Mă interesează daca domnul Orban vrea să ia cuvântul. De domnul Chiliman nu întreb, pentru că știu că nici nu poate fi vorba”

- ora 15.17: Călin Popescu Tăriceanu, întâmpinat cu aplauze la urcarea pe scenă : „Am venit să susțin o chestiune de principiu, și nu o propunere de conjunctură. Consider ca necesar și binevenită alegerea conducerii partidului printr-un sistem de vot uninominal, și nu prin vot pe liste. Principiul votului uninominal este unul de factură liberală. Sistemul de listă ne pune să fim într-o situație de cumpănă. Nu ne dă decât varianta de a respinge lista sau de a o accepta. (...) Propun alegerea vicepreședinților partidului în ordine descrescătoare a voturilor. A doua propunere pe care o fac: viitorul candidat la prezidențiale al PNL să fie desemnat pe baza unui scrutin intern, unde să poată vota toți membrii de partid.”

- ora 15.07: Vorbește ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu: „Trebuie să știm că degeaba actul de guvernare este unul performant, dacă în PNL nu vorbim pe aceiași voce. De aceea susțin ca PNL să fie condus de o echipă”

- ora 15.03: Vicepreședintele PNL, Mihai Voicu, a luat cuvântul: „Vă îndemn să votați acest proiect, pentru că este un proiect bun și eficient”

- ora 14.58: Vorbește ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe: „Avem două obiective: câștigarea președinției de către Crin Antonescu și o bună guvernare. Este momentul să facem ca PNL să meargă către 30-35% pe viitor”

- ora 14.50: Petre Roman a luat cuvântul: „Crin Antonescu a dat dovadă de maturitate politică prin răspunsul pe care l-a dat domnului Kelemen Hunor, în momentul în care acesta i-a oferit steagul Secuiesc”.

- ora 14.40: Președintele Comisiei, de Statut, Norica Nicolai, prezintă modificările aduse Statutului PNL

ora 14.10: Liderul UDMR, Kelemen Hunor, i-a oferit lui Crin Antonescu un steag Secuiesc. Antonescu: „Este bine primit, atât timp cât stă la mine, și nu pe instituțiile publice”

- ora 13.58: Gabriel Oprea: „Sunt convins că PNL va ieși întărit din acest congres”

- ora 13.55: Daniel Constantin: „Un obiectiv principal al USL este ca domnul Crin Antonescu să ajungă președinte al României. Țara are nevoie de un președinte precum Crin Antonescu”

- ora 13.50: Antonescu către Ponta: „tare bine vă stă la un pupitru galben”

- ora 13.33: Victor Ponta: „Mă aflu aici pentru a arăta respect față de singurul partid național de dreapta din România, PNL. (...) Vă invidiez că aveți un coleg cum este domnul Klaus Iohannis. (...) Am fost și voi fi mereu alături de miniștrii care au probleme, dar dovedesc într-un final că au dreptate. (...) Nu am venit să susțin vreun candidat pentru postul de președinte al PNL. În această perioadă mă ocup să susțin candidați pentru alegerile PDL. (...) Îl consider pe Crin Antonescu nu un partener, ci un prieten al meu. (...) Crin Antonescu va fi un președinte foarte bun al României, cu care nu voi fi nevoit să semnez acte de coabitare”

- ora 13.27: la Congresul PNL participă președintele Internaționalei Liberale, Cornelis van Baalen, fostul președinte al țării, Emil Constantinescu, premierul Victor Ponta, liderul PC, Daniel Constantin, președintele UDMR, Kelemen Hunor, sau liderul UNPR, Gabriel Oprea

- ora 13.23: Crin Antonescu a anunțat că sunt prezenți 1303 delegați PNL, din totalul celor 1404. De asemenea, el a adăugat că în sală sunt prezenți 1858 de participanți

- ora 13.20: președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat începerea Congresului. Este intonat imnul național al României

- ora 12.10: membrii PNL sunt rugați să se înregistreze, dacă nu au făcut-o deja. Congresul stă să înceapă în orice minut

- ora 11.45: în sală se vorbește despre performanța incredibilă a Stelei, care a eliminat, joi seara, Ajax Amsterdam din Europa League. Câțiva membri PNL comentează partida de aseară, spunând că „roș-albaștrii” au reușit o performanță extraordinară

- ora 11.00: primii membri PNL încep să sosească în sala în care se va desfășura Congresul formațiunii

- ora 10.30: cu o oră și jumătate înainte de începerea Congresului, președintele PNL, Crin Antonescu, a venit în sala Al. I. Cuza, pentru a se asigura că totul este pregătit.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel