Liste comune USR-România 100. Dan Barna, colaborare cu Dacian Cioloș
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Dumitru
WhatsApp
Invitat în studioul DCNews, președintele USR Dan Barna a răspuns întrebărilor jurnalistului Tudor Curtifan pe teme de actualitate, precum candidatura la alegerile europarlamentare sau numele prezidențiabilului USR.

Întrebat dacă va propune candidați pe liste comune cu noua formațiune politică a lui Dacian Cioloș, Dan Banca a evitat să dea un răspuns definitiv: „Este un subiect pe care îl discutăm constant, avem colegi de la România 100, avem întâlniri lunare de coordonare în care discutăm cea mai bună variantă și cele mai funcționale alternative pentru perioada următoare. Nu am în momentul de față un răspuns despre cum va fi candidatura la europarlamentare. Avem același ADN politic cu colegii de la România 100 și perspectivele sunt acelea de colaborare viitoare, fără îndoială. Cum va arăta și din ce moment va demara această colaborare vom decide împreună cu dânșii pe măsură ce se apropie aceste evenimente electorale: vor fi europarlamentare, apoi prezidețiale, locale și naționale. Ei sunt în etapa de constituire, noi îi așteptăm să se finalizeze și vom vedea la momentul respectiv. Practic, toate opțiunile sunt în continuare pe masă”.

Rămâne să dezvolte partidul

Despre propria sa candidatură la alegerile parlamentare, Dan Barna a răspuns categoric că nu va candida: „Reafirm că de pe poziția pe care sunt acum nu voi candida la acest scrutin europarlamentar, e încă mult de construit în USR și am decis în mod firesc să rămân să contribui la dezvoltarea partidului”.

Numele prezidențiabilului USR

USR a anunțat deja de mult timp că va propune un candidat la alegerile prezidențiale din 2019, însă numele acestuia nu a fost încă decis în cadrul partidului. „Va fi o decize a partidului, la momentul acesta accentul este pe europarlamentare și pregătim mecanismul de selecție a candidaților noștri pentru europarlamentare. Vom vedea pe măsură ce lucrurile vor evolua ce se va întâmpla în spectrul politic și vom lua o decizie de grup la momentul respectiv”.

Nu exclude propria candidatură

Tatonat pe marginea uzanței din politica națională ca președintele partidului să-și asume candidatura la prezidențiale, Dan Barna a răspuns: „Vom vedea, nu avem o decize asumată în legătură cu cine va fi candidatul. La momentul în care vom fi în fața acestei decizii, o vom lua”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel