Data actualizării:
Data publicării:

Lista țărilor europene care oferă transport gratuit pentru ucraineni

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pexels Scott Webb
Foto Ilustrativ/Pexels Scott Webb
După începerea unui război pe scară largă în Ucraina, multe țări europene au decis să-i sprijine pe ucraineni și au făcut călătoriile cu trenul și autobuzul gratuite.

Polonia

Ucrainenii au voie să călătorească gratuit în Polonia cu trenurile TLK, RegioJet și IC PKP Intercity. Pentru a face acest lucru, înainte de îmbarcare trebuie să prezente un pașaport ucrainean la casa de bilete și să obțină un bilet gratuit. Ucrainenii pot lua și transportul public gratuit în Varșovia.

Ungaria

Ucrainenii pot călători gratuit prin țară cu trenurile MAV-START dacă primesc un bilet special de solidaritate la casa de bilete a gării. 

Republica Cehă

Imigranții din Ucraina au călătorie gratuită cu trenurile Leo Express, PKP, Regio Jet și CD. Această din urmă companie transportă migranți din Polonia în Cehia, după prezentarea unui pașaport ucrainean.

Slovacia

Ucrainenii au călătorie gratuită cu trenurile ZSSK și autobuzele Slovak Lines.

Germania

Ucrainenii pot călători gratuit cu trenurile Deutsche Bahn în toată țara și pot intra în Germania din Polonia cu astfel de trenuri. Pentru a exercita acest drept, est nevoie de un bilet special marcat „helpukraine”.

În plus, unele state federale ale Germaniei sau orașe oferă călătorii gratuite pentru ucraineni cu transportul public. De exemplu, rețelele de transport VRR și VRS din Renania de Nord-Westfalia oferă călătorii gratuite pentru ucraineni cu autobuzul, tramvaiul, metroul și trenul electric. Este necesar pașaportul ucrainean.

Austria

Trenurile ÖBB sunt disponibile gratuit în țară, iar ucrainenii pot folosi transportul public gratuit în Viena. Biletele se pot obține la casa de bilete sau în transportul propriu-zis, prezentând pașaport ucrainean.

Spania

RENFE oferă bilete gratuite de tren între orașele spaniole și Franța. 

Franţa

Imigranții pot călători gratuit cu trenurile SNCF și autobuzele TER. De asemenea, ucrainenii pot călători gratuit din Franța în țările vecine. 

Italia

Timp de 5 zile de la sosirea în țară, migranții pot călători gratuit cu trenurile Trenitalia. Ucrainenii au, de asemenea, dreptul de a călători gratuit cu Marino Bus.

Elveţia

Migranții ucraineni pot călători gratuit cu trenurile TGV LYRIA și SBB CFF FFS. De asemenea, pot călători gratuit prin țară cu transportul public.

Sursa UNIAN.

România nu se regăsește in lista citată, dar oferă la rândul ei transport gratuit cu trenul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel