Lista românilor omorâți la ordinul președintelui rus. Eugen Tomac, omagiu în PE: Putin are mâinile pătate de sânge - Video
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Lista românilor omorâți la ordinul președintelui rus. Eugen Tomac, omagiu în PE: Putin are mâinile pătate de sânge / Foto: Captură video Eugen Tomac
Lista românilor omorâți la ordinul președintelui rus. Eugen Tomac, omagiu în PE: Putin are mâinile pătate de sânge / Foto: Captură video Eugen Tomac
Europarlamentarul Eugen Tomac a adus un omagiu românilor omorâți la ordinul lui Putin.

Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP, a adus un omagiu românilor omorâți la ordinul lui Putin, în Plenul Parlamentului European.

"Omagiu românilor omorâți la ordinul lui Putin. Avem în țara vecină peste jumătate de milion de români. Din păcate, unii tineri din comunitatea noastră au fost trimiși pe frontul din est și nu s-au mai întors alături de cei dragi. Brutele trimise de Putin să omoare au cauzat multă suferință și în familiile românilor din regiunile noastre istorice. Acestor oameni nevinovați le-am adus un omagiu în Parlamentul European!", a scris Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

"Putin are mâinile pătate de sânge. El este cel care a ordonat începerea acestui război absurd, atacând în mod brutal o țară vecină care nu l-a provocat cu nimic. În acest război au murit copii, au murit oameni de toate vârstele, au murit foarte mulți cetățeni nevinovați. Eu vreau însă să-i menționez în Plenul Parlamentului, să le aduc un omagiu celor care și-au pierdut viața pe frontul de este din Ucraina, precum: Dumitru Ignătescu, Denis Morășan, Iuri Iamnâțchi, Alexandru Sprânceană, Ion Zaieț, Alexei Anichițoi, Marin Melnicov și mulți alți eroi care au murit pe frontul din Ucraina. Ei sunt români din Ucraina. În această țară avem o comunitate de jumătate de milion de cetățeni, iar acești oameni au mers la datorie acolo și lor le dedic acest mesaj, în semn de omagiu și prețuire", a spus Eugen Tomac în Parlamentul European.

Ultimele informații din Ucraina - 1 octombrie: Mii de ruși sunt încercuiți în Donețk de militarii ucraineni

Forţele ucrainene au încercuit mii de militari ruşi în Liman, un oraş strategic din regiunea Doneţk. Pierderea acestei localităţi ar reprezenta o nouă înfrângere severă pentru Rusia şi, totodată, prima de după anexarea a patru regiuni ucrainene, inclusiv Doneţkul.

Gruparea rusă din Liman este încercuită, a declarat astăzi un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, care a precizat că rușii din oraş au făcut câteva încercări de a sparge încercuirea, dar au suferit pierderi grele, iar unii dintre ei au început să se predea. Reuters notează că în oraş se aflau între 5.000 şi 5.500 de militari ruşi, dar e posibil ca unii să fi reuşit să se retragă şi numărul actual să fie mai mic. Anunţul privind încercuirea a fost făcut la doar o zi după ce liderul separatiştilor pro-ruşi din Doneţk, Denis Puşilin, spusese că Limanul este semiîncercuit şi că veştile venite dinspre acel oraş sunt alarmante. Localitatea este folosită de luni de zile ca un nod logistic pentru armata rusă, iar capturarea sa ar deschide calea forţelor ucrainene către alte puncte-cheie din Doneţk şi din Luhanskul vecin. Pentru Moscova ar fi prima mare înfrângere după cea suferită în urma contraofensivei ucrainene din Harkov, al începutul lunii septembrie. Ar fi, totodată, prima înfrângere a Rusiei de după anexarea Doneţkului. Mai multe oficialităţi de la Moscova au avertizat, înainte de anexare, că, odată ce aceasta va avea loc, Rusia ar putea folosi inclusiv arme nucleare pentru a-şi apăra noile teritorii. Doneţkul şi Luhanskul, care împreună formează Donbasul, au fost anexate oficial ieri, alături de regiunile Zaporojie şi Herson. Şi în regiunea Herson armata ucraineană desfăşoară operaţiuni ofensive şi încearcă să izoleze forţele ruseşti aflate în dreapta Niprului, scrie Rador. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel