Lista neagră. Predoiu, reacție după scrisoarea de la Comisia Europeană
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministrul Cătălin Predoiu a reacționat, la Antena 3, după ce Mihai Gâdea a publicat o scrisoare care îi era adresată, de la Comisia Europeană, document care conținea solicitări exprese privind dosare penale aflate pe rol. Scrisoarea datează din martie 2012.

"Toți miniștrii au primit astfel de scrisori! Ministerul Justiției nu avea nicio atribuție legată de dosare", a spus Cătălin Predoiu.

""Acea scrisoare venea la ministerul Justiției pentru că el era cel care centraliza informațiile venite privind MCV. Acesta avea patru capitole, fiecare era corespondentul unei instituții. Ministerul Justiției integra toate informațiile. MCV este de fapt o decizie a Comisie Europene. România când a intrat în UE, mecanismul era acolo. Dânșii solicitau informații publice. Erau publice în sensul că erau informații cunoscute și de părți și de avocați, parțial și de public. Comisia urmărea să vadă dacă aceste dosare trenează și să înțeleagă de ce", a mai precizat Cătălin Predoiu, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Este vorba despre o scrisoare adresată de către Comisia Europeană ministrului Cătălin Predoiu prin care se spunea ce trebuie să facă guvernul de la acel moment, informează Antena 3. Documentul în cauză conține solicitări exprese privind dosare penale aflate pe rol.

Solicitări

La punctul 19 scrie: puneți-ne la dispoziție, în detaliu, fișele pentru fiecare dintre cazurile la care facem referire la punctul 48 din chestionarul 1, persoane care au fost trimise în judecată în 2008 sau înainte și care încă nu au primit o sentință finală. Cu privire la fiecare caz, enumerați etapele evoluției la fiecare termen de judecată și motivul oferit pentru fiecare amânare.

La punctul 20 scrie: puneți-ne la dispoziție o actualizare a măsurilor luate începând cu vara lui 2011 pentru a adopta reguli procedurale clare pentru ridicarea imunității parlamentarilor. La punctul 48 scrie: puneți-ne la dispoziție o listă comprehensivă de cazuri de corupție care să implice persoane care dețin funcții la nivel înalt sau care au deținut funcții, în Guvern sau Parlament - președinți de consilii județene, primari sau directori ale unor companii de stat care au fost trimiși în judecată începând cu 2007. În fiecare caz prezentat, detaliați ce calitate au cei acuzați, natura acuzațiilor, data la care a fost declanșată ancheta, numărul dosarului" - se arată în document.

știrea se actualizează

VEZI ȘI: LISTA NEAGRĂ. Nou document: Scrisoare Comisia Europeană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel