Salata verde este consumată frecvent de români, mai ales în această perioadă. Nutriționiştii ne recomandă să o includem în meniul zilnic pentru beneficiile pe care aceasta le aduce sănătăţii, dar o descoperire recentă desfiinţează realitatea conform căreia salata verde s-ar număra printre cele mai sănătoase alimente, scrie Realitatea.net.
Cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon, care au studiat impactul condiţiilor de mediu asupra alimentelor, au plasat salata verde printre cele mai periculoase legume pentru sănătate. Potrivit rezultatelor acestui studiu, salata este de trei ori mai poluantă pentru organism din cauza emisiilor de gaze cu efecte de seră. În aceeași listă sunt incluse vinetele, țelina și castravetele.
"Sunt numeroase legume care au nevoie de mai multe resurse per calorie decât ne-am imagina. Salata verde, vinetele, țelina și castraveții sunt personajele negative în acest studiu, comparativ cu porcul sau carnea de pui.", a declarat Paul Fischbeck, profesor la CMU în domeniul ştiinţelor sociale şi al deciziilor și coautor al acestui studiu.
Pericolul ascuns din ceapa și usturoiul verde. Când NU ar trebui să le mai mănânci
Ceapa și usturoiul verde sunt cunoscute pentru faptul că ne protejează de boli și au proprietatea de a „absoarbe” viruşii şi bacteriile în momentul în care sunt „activate”, adică atunci când sunt curăţate şi intră în contact cu aerul. Este bine să mâncăm ceapă și usturoi mai ales atunci când suntem răciți pentru că putem face față mai ușor bolii.
Totuși, există și reversul medaliei, mai puţin cunoscut, care poate dăuna suficient cât să producă probleme majore în funcţionarea corespunzătoare a organismului. Este total contraindicat ca vegetalele acestea să fie consumate la mult timp după curăţare. Se pare că în cazul în care ceapa şi usturoiul nu se consumă „pe loc”, în contact cu aerul ele încep „absorbirea” de viruşi şi bacterii din mediul înconjurător pe care noi apoi le introducem în organismul nostru, mâncând. Tocmai din acest motiv nu este recomandat să consumați ceapa sau usturoiul mult timp după ce le-ași curățat. Devine periculoase într-o singură noapte, chiar dacă le ținem într-o pungă în frigider. Dacă le mâncăm după mai multe zile ne putem trezi cu infecţii stomacale din cauza excesului de secreţie biliară şi chiar intoxicaţii puternice. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- O nouă escrocherie face ravagii în Franța. Ce este metoda "cetățeanul român"
- Mircea Badea, propunere tare pentru șoferii de mașini electrice: Ori protejezi natura, ori ce faci?!
- Salariu minim mai mare decât cel minim pe economie și șase salarii compensatorii pentru toți angajații din bănci. Acordul parafat miercuri cu sindicatele
- Satul în care vin turiști din Austria, Germania, Belgia și de peste Ocean. Tanti Emilia dezvăluie secretele ciorbei de miel: ”Este regele ciorbei”
- Acoperiș pe toate blocurile. Sociologul Bulai vine cu o idee inedită, ca la țară, dar cu ”super rentabilitate”: Micul Paris pe bune!
- Ucraina a refuzat ca o stradă din Odesa să se numească Mihai Eminescu. Ce variante au fost acceptate
- Mugur Ciuvică a spus cine ar fi cel mai bun președinte pentru România: E la ani lumină față de orice contracandidat / video
- Loto 6/49. Rezultatele tragerilor de joi, 25 aprilie, 2024. Report cumulat la Noroc de peste 1,85 milioane de euro
- Iohannis zice că "economia României nu șchioapătă". Coșea: Bineînțeles că nu, pentru că se târâie ca un melc. Ce îi trebuie pentru a deveni "tigru"