Lista drumurilor blocate din cauza zăpezii. Evită aceste zone dacă pleci undeva
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay / Franz Roos
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay / Franz Roos
Află în articol care sunt drumurile din țară blocate din cauza zăpezii.

UPDATE:

Traficul rutier pe drumul judeţean DJ 106A Sibiu - Păltiniş s-a reluat, începând cu ora 12:00, pe sensul de coborâre, iar în jurul orei 13:00 se va circula şi pe sensul de urcare în staţiune, informează Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu

"Traficul rutier pe DJ 106A Sibiu- Păltiniş se va relua astfel: începând cu ora 12:00, pe sensul de mers Păltiniş - Sibiu; începând cu ora 13:00, pe sensul de mers Sibiu - Păltiniş", a precizat sursa citată.

Poliţiştii rutieri fac apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate. 

Știrea inițială:

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că duminică, la ora 11:00, mai erau închise circulaţiei rutiere, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, tronsonul autostrăzii A1 dintre Sibiu şi Boiţa, segmentul DN 22 din judeţul Buzău, între Râmnicu Sărat şi limita cu judeţul Brăila, iar pe tronsonul DN 2 dintre Mărăcineni şi Oreavul, tot în judeţul Buzău, se circulă dirijat, cu antemergător.

Totodată, traficul este restricţionat pentru autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone pe DN 22, între municipiul Brăila şi limita cu judeţul Buzău, şi pe DN 2B, între municipiul Brăila şi limita cu judeţul Buzău, relatează Agerpres.

De asemenea, este restricţionat traficul pentru autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone pe tronsonul DN 2C dintre localitatea Costeşti, în judeţul Buzău, până la limita cu judeţul Ialomiţa, dar şi pe tronsonul DN 2B dintre municipiul Buzău şi limita cu judeţul Brăila.

Închiderea drumului spre Păltiniș 

Turiştii nu pot urca duminică dimineaţă, în Păltiniş, să se bucure de zăpadă pe singurele pârtii din judeţ, unde stratul măsoară 120 cm, din cauza drumului spre staţiune, pe care se află încă maşinile de deszăpezire, circulaţia rutieră fiind oprită din cursul nopţii.

Unul din reprezentanţii complexului de pârtii, Arena Platoş din Păltiniş, Dan Gherman, a precizat pentru Agerpres, că angajaţii se află în comuna Răşinari, învecinată staţiunii, aşteptând deschiderea drumului.

"Drumul este blocat, închiderea circulaţiei ne afectează. 60 - 70 % din turişti urcă zilnic în Păltiniş, restul de 30 % sunt cei care sunt cazaţi în staţiune, în funcţie de perioadă. Capacitatea staţiunii este foarte mică de cazare, faţă de volumul nostru de clienţi pe care îl avem în resort, într-o zi. Noi avem toţi angajaţii opriţi în Răşinari, ca să fie primii când se deschide drumul, să fim eficienţi ca să deschidem resortul cât mai repede", a explicat Dan Gherman.

Duminică este pentru prima dată în iarna lui 2023, când staţiunea Păltiniş se laudă cu un strat aşa de zăpadă naturală de peste un metru, potrivit meteorologilor. Purtătoarea de cuvânt a Societăţii Drumuri şi Poduri Sibiu, Monica Iliescu, a informat, duminică dimineaţă, că DJ 106A Răşinari-Păltiniş este închis circulaţiei din cauza ninsorii abundente şi se acţionează pentru deszăpezire 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel